avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract lucru timp inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract lucru timp inegal

Buna ziua,lucrez la o firma de transport,sunt sofer de autobuz,as dori sa imi spuneti,faptul ca in contractul de munca este precizat impartirea programului de lucru de 8 ore in 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara da dreptul angajatorului de a ne da ultima cursa sa se termine in jurul orei 00:00/00:30 si prima cursa sa inceapa in jurul orei 05:30/06.00 dimineata in conditiile in care transportam persoane,legal stiu ca programul fractionat prevazut in contract trebuie sa se desfasoare intr-un ciclu de 12 ore pt a se respecta articolul 135 Codul muncii referitor la perioada zilnica de repaus de 12 ore consecutive intre 2 zile lucrate.Corectati-ma va rog daca gresesc in ceea ce afirm.
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 17:16, 17 Septembrie 2016
Buna ziua,intre timp am primit si raspunsul sesizarii mele la ITM,un raspuns halucinant si fara a trata la obiect problema sesizata si anume aceea a perioadei legala zilnica de odihna intre 2 zile de lucru nerespectata de catre fostul meu angajator deoarece intre timp am aflat ca mi s-a desfacut contractul de munca,care ar fi modalitatea sa vi-l trimit aici in forum vad ca nu ma lasa sa incarc raspunsul celor de la ITM.
Il puteti atasa la Documente utile/ Adauga document raspunsul in cauza.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu gasesc sectiunea respectiva,imi spuneti mai precis va rog unde este sectiune Documente utile nu o vad.Multumesc
freeelis a scris:

Il puteti atasa la Documente utile/ Adauga document raspunsul in cauza.

Sub lista "Prietenii mei" exista Documente utile, click pe Adauga Document...
Am reusit sa incarc raspunsul respectiv,multumesc

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Kryptonick Kryptonick Buna As avea o intrebare privitor l orele suplimentare Lucrez la o firma unde se lucreaza in 3 schimburi. Pentru ca un coleg este in concediu lucram 12 ore ... (vezi toată discuția)
Bună seara lucrez de pază marți de la ora 18:00 pina miercuri ... Cristi Ciceala Cristi Ciceala Bună seara lucrez de pază Marți de la ora 18:00 pina Miercuri dimineața la ora 8:00. Apoi m-ai intru seara Miercuri tot ora 18: și termin la ora ... (vezi toată discuția)
Program de munca legal/ilegal HostyB HostyB Buna ziua, Sunt instructor de educatie la un liceu pentru copii cu deficiente. De cand m-am angajat mi s-a comunicat ca am dreptul la o singura zi libera pe ... (vezi toată discuția)