Buna ziua,lucrez la o firma de transport,sunt sofer de autobuz,as dori sa imi spuneti,faptul ca in contractul de munca este precizat impartirea programului de lucru de 8 ore in 3 ore dimineata,3 ore dupa amiaza si 2 ore seara da dreptul angajatorului de a ne da ultima cursa sa se termine in jurul orei 00:00/00:30 si prima cursa sa inceapa in jurul orei 05:30/06.00 dimineata in conditiile in care transportam persoane,legal stiu ca programul fractionat prevazut in contract trebuie sa se desfasoare intr-un ciclu de 12 ore pt a se respecta articolul 135 Codul muncii referitor la perioada zilnica de repaus de 12 ore consecutive intre 2 zile lucrate.Corectati-ma va rog daca gresesc in ceea ce afirm.
Buna ziua,intre timp am primit si raspunsul sesizarii mele la ITM,un raspuns halucinant si fara a trata la obiect problema sesizata si anume aceea a perioadei legala zilnica de odihna intre 2 zile de lucru nerespectata de catre fostul meu angajator deoarece intre timp am aflat ca mi s-a desfacut contractul de munca,care ar fi modalitatea sa vi-l trimit aici in forum vad ca nu ma lasa sa incarc raspunsul celor de la ITM.
Ore suplimentare
Kryptonick
Buna
As avea o intrebare privitor l orele suplimentare
Lucrez la o firma unde se lucreaza in 3 schimburi. Pentru ca un coleg este in concediu lucram 12 ore ... (vezi toată discuția)