avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alocatie pentru copii minori dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alocatie pentru copii minori dupa divort

Buna ziua! Am divortat la notar si dupa divort cei doi copii minori au ramas cu mama lor. Platesc in fiecare luna alocatia stabilita in conventie. Intrebarea mea este urmatoarea: in timpul vacantei de vara, in perioada de o luna de zile, cand cei doi copii sunt la mine, trebuie sa platesc si atunci alocatia?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:37, 25 August 2016
În mod normal nu trebuie să plătiți pensia de întreținere. Practic, în acea lună copilul este în grija dvs și nu aveți de ce să mai plătiți pensia,
Multumesc pentru raspuns.
Atat timp cat n-ati stipulat acest lucru in conventie, eu zic ca trebuie platit si atunci. Puteti incerca sa va intelegeti amiabil cu mama si daca aceasta nu este de acord, puteti deschide proces prin care sa cereti atat sistarea pensiei de intretinere in luna in care copiii sunt la d-voastra, cat si obligarea mamei de a plati pensie in luna respectiva sau compensare prin care d-voastra sa platiti doar 10 luni din an pensie de intretinere in conditiile in care minorii locuiesc o luna la d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere edi0220 edi0220 Buna ziua tuturor, Multumesc anticipat pentru sfaturi. Am urmatoarea \"problema\", in urma divortului s-a stabilit pensie intretinere de 1/3 din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nastasiumihail nastasiumihail Buna seara.Am o mare nelamurire ce ma macina de ceva timp si la care as dori sa stiu niste raspunsuri .Eu am o relatie cu o femeie ce dureaza de 4 ani si ceva, ... (vezi toată discuția)