avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... economii dinainte de casatorie in caz de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

economii dinainte de casatorie in caz de partaj

Buna ziua.

Am urmatoarea intrebare. Daca eu am o suma de bani economisita in conturi personale intr-o anumita perioada inainte de casatorie, cum pot sa imi recuperez acesti bani in eventualitatea unui divort? Ideea ar fi ca daca acesti bani erau destinati cumpararii unei case, daca i-as folosi ulterior casatoriei casa respectiva ar fi bun comun. Daca i-as pastra in cont, avand in vedere ca sotul are casa lui, ce s-ar intampla la un eventual divort? Evident el si-ar pastra casa, dar cum m-as putea asigura eu ca nu emite pretentii asupra banilor pe care eu i-am avut stransi dinainte de casatorie?

Multumesc
euion2000 a scris:

jurist Clement a scris:

Daca o sa-i puneti in casatorie cu destinatia de bun prorpiu,veti ramnea posesoara lor ca fiind ai dv !
Si astfel nu se pot amesteca cu aceia din acsatorie !
Dar,specificati-le destinatia la punerea in casatorie:-apartament cumparat pe bani dianinte de acstorie !etc !
C fam art.31-33 !
:bow:

Nu va mai luati dupa toate parerile spuse !Ca sa nu mai zic ca formularile respective suna ca din alta limba , in nici un caz limba romana! Si in nici un caz limbaj juridic.
Stimata doamna , asa cum v-a precizat si Ioana , un simplu extras de cont va este arhisuficient ca sa demonstreze ca banii va apartin si se afla in contul dvs inainte de a semna acel contract de casatorie la starea civila, moment din care capatati statutul de femeie casatorita!B-)
SUCCES!

Ce inseamna asta? Se declara bunurile in momentul casatoriei??? Eu credeam ca se da cu subsemnatul si gata. :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil dupa divort ContSters201565 ContSters201565 Am divortat in urma cu 5 luni. Hotararea a ramas definit. si irevocabila pe divort. Acum eu vreau sa vand un imobil al meu cumparat inainte de casatorie. ... (vezi toată discuția)
Divort alina_z alina_z Daca m-am hotarat sa divortez si toate bunurile sunt pe numele meu si sunt dobandite inainte de casatorie ce sanse am sa le pastrez? Am fost casatoriti 5 ... (vezi toată discuția)
Bunuri din afara casatoriei mustea lucian mustea lucian am mai multe imobile mostenite inaintea casatoriei ,ce se intampla in cazul in care divortez ,sotia mea are drepturi ? (vezi toată discuția)