avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna,sunt minora ,ce pot sa fac sa raman alaturi de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna,sunt minora ,ce pot sa fac sa raman alaturi de prietenul meu major?

Bună, am 16 ani si am un prieten major ce putem sa face sa ramanem împreună in limita legii? Au auzit de la o prietena cum ca daca as merge la politie si as declara pe propria raspundere si ne silita de nimeni,precum vreau sa raman cu prietenul meu si sa ne mutam impreuna, tinanad cont ca sunt si insarcinata intr-o luna?? Este posibil acest lucru? Daca parintii ar vorbii cu politia sa ma ia acasa ar putea fii posibil ce ar incerca ei? Daca eu nu vreau sa fac avort si parintii vor eu am vreun drept sa ii refuz? Ei au vreun drept sa imi schimbe decizia?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:11, 26 August 2016
Buna ziua,
1. NU, parintii nu va pot obliga sa faceti avort.
2. Daca doriti sa ramaneti langa prietenul dumneavoastra va trebui sa dati o declaratie pe proprie raspundere in fata unui notar public si asistata de un reprezentant al primariei, declaratie in care sa aratati ca aceasta este dorinta dumneavoastra, ca nu ati fost violata, ca doriti sa locuiti cu acel prieten.
3. Parintii nu pot sa va ia cu forta.
ACUM:
ATENTIE!
sunt tata de fete si va spun ca unui copil.
Vedeti ce faceti, viata e la inceput si sa nu regretati mai tarziu.
Ar fi ideal sa va casatoriti cu respectivul daca tot ii pastrati copilul.
Ar fi ideal sa va continuati studiile.
Cati ani aveti? Daca aveti peste 16, legal este cum spune d-l avocat mai sus. Din punct de vedere moral acelasi sfat va dau si eu, daca nu sunteti agresata de parinti, nu va avantati in viata de adult, nu-i foarte usoara, bucurati-va cat mai puteti de copilarie, cu perioada asta lipsita de griji nu va veti mai intalni niciodata.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

2. Daca doriti sa ramaneti langa prietenul dumneavoastra va trebui sa dati o declaratie pe proprie raspundere in fata unui notar public si asistata de un reprezentant al primariei, declaratie in care sa aratati ca aceasta este dorinta dumneavoastra, ca nu ati fost violata, ca doriti sa locuiti cu acel prieten.

:-/
Asta ati scris-o ca sa descurajati fata? E singura explicatie care imi vine in minte.
Pe langa ca o asemenea declaratie e absurda si inutila, chiar credeti ca ar merge un reprezentant al primariei cu ea la notar ca s-o asiste?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt major am 20 de ani si am o prietena minora care face dupa 10 septembrie 16 ani, ce trebuie sa facem sa rămânem împreună?? Andreea Costi Andreea Costi Buna ziua am si eu niste nelamuriri si as aprecia daca m-ati sfatui sa fac ceea ce este corect si legal.Am 20 de ani si am o prietena care abia dupa 10 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu iubitul meu,dar sunt minora! sorry sorry am si eu o intrebare si va rog din suflet sa ma ajutati!am 17 ani(peste 2 luni implinesc 18)si am ramas insarcinata.nu vreau sa fac avort si nici prietenul meu ... (vezi toată discuția)
Despre lege Adrian12345 Adrian12345 Salutare va aduc la cunostinta un caz. Baiatul are 20 de ani fata 16 . Cineva mi-a spus ca daca fata are varsta de 16 ani impliniti se poate muta impreuna cu ... (vezi toată discuția)