avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore de munca-recuperate ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore de munca-recuperate ?

Buna ziua,
Firma(un call center/back office) la care lucrez solicita disponibilitatea angajatilor pt sapt viitoare pentru stabilirea orarului de munca.Intervalul de munca fiind 07:22 de luni pana vineri.Orarul ne este transmis pana la finele saptamanii in curs, de obicei duminica.Eu sunt repartizat sa lucrez in intervalul 07-15 toata saptamana,de exemplu.Eu ma ocup de prelucrarea unor facturi,pe care le primim de la firma "mama"din afara tarii.Daca eu raman intr-o zi sau mai multe zile fara facturi de lucru,1-2-3 ore /zi,sunt trimis acasa.Ulterior mi se va solicita sa stau ore suplimentare in diferite zile, in fct.de volumul de facturi livrate,pentru a-mi acoperi orele lipsa.(toate orele de munca sunt pontate intr-un program de contorizare, via internet).Contractul individual de munca este pt 8ore/zi,nu pe norma de munca.Este normal sa lucrez orele "pe minus"? Eu mi-am dat disponibilitatea pt acea sapt., mi s-a dat un orar de munca.Este vina mea ca firma nu reuseste sa-mi dea de munca atunci cand sunt prezent la serviciu ?
In cazul in care nu reusesti sa-ti acoperi orele pe minus in acea luna, in fct de conjunctura, ti se ia o zi sau mai multe din C.O. ..sau retinere din salariu.

O alta intrebare : personalul din aceeasi firma,dar de pe proiecte diferite(call center ,back office data entry, visual box) poate primi diferentiat tichete de masa zilnice? unii da, altii deloc.

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
HYP, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 20:55, 27 August 2016
HYP a scris:

Bonuri de masa se acorda doar persoanelor ce detin functie de baza la SC xxx SA".Nicaieri in Regul.de ordine nu se specifica cine are functie de baza .


Nu era nevoie deo astfel de precizare in RI,atata timp cat Departamentul Resurse Umane -Salarizare are evidenta nominala si verificabila a tuturor angajatilor care au declarat la unitatea dvs functia de baza in vederea acordarii facilitatii fiscale denumita deducere personala,de baza si suplimentara in anumite cazuri
Asadar,beneficiaza de acest drept doar acesti angajati
Din cate stiu, ca sa ai functie de baza in cadrul unei societati trebuie sa depui o declaratie pe propria raspundere prin care iti exprimi dorinta de a avea fct de baza in acea firma.Ulterior vei fi scutit de impozitare unei valori de 300 lei din salariul brut (daca acesta nu depaseste pragul de 3000 lei).
Cu alte cuvinte, eu pot sa le transmit o cerere deducere personala si sa devin angajat cu fct de baza, si implicit , ulterior, sa pot beneficia si de tichete de masa ?
De la angajare si pana acum nu am fost intrebati de nimeni legat de deducere sau lucruri legate de aceasta.Este posibil sa am deducere personala si sa nu stiu de ea ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
HYP, utilizator
Puteti verifica acest aspect pe fluturasul de salariu daca il primiti daca nu chiar pe statul de plata trebuie sa apara suma care se deduce in vederea aplicarii impozitului. Daca apareti cu deducere,inseamna ca ati fi trebuit sa primiti si tichetele de masa cf celor consemnate in RI
Solicitati lamuriri in acest sens compartimentului de resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii la patron abalasi_costel abalasi_costel 1. este legal ca firma in care lucrez cu contract nedeterminat,sa-mi dea 11 bonuri de masa lunar,atata timp cat lucrez 22 sau 23 de zile lunar? 2..DE CATE ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa diana_1111 diana_1111 Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa ofere bonuri de masa unor angajati iar altora nu. Si asta in conditiile in care toti angajatii ... (vezi toată discuția)