avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... - este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

- este legal?

- rog raspuns - Sunt un candidat admis intr-o facultate la buget. Daca ma retrag din facultatea aceea cu intentia sa urmez o alta facultate, este legal sa primesc o suma de bani din partea celui care va beneficia de retragerea mea? -multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
dmh, utilizator
Corecta precizarea colegei m_ella2005, in caz de retragere a unuia dintre studenti , cel admis la fara taxa , nicidecum , nu va putea fi obligat a returna o parte din bani celui care nu doreste a mai urma cursurile acelei facultati.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
- stiu ca nu este obligat sa platesca, dar nici eu nu sunt obligat sa ma retrag. Daca ma retrag, el/ea trece la buget si este avantajat/a, iar in schimb ar putea plati ceva pentru avantajul pe care i-l creez. Daca plateste ma retrag, daca nu, nu. Vreau sa stiu doar, daca legea interzice sau nu asa ceva.
Este o problema pe care o stabiliti dv. cu persoana in cauza, dar nu veti putea incheia un contract.
Daca va intrebati daca "este legal" inseamna ca va e teama de urmarile unei ilegalitati, si stiti ca cel care va intra la "fara taxa"ar putea sa va reclame si sa va invinuiasca de aceasta conditionare! Daca mie mi-ati face o astfel de propunere eu asa as proceda! As gasi eu o incadrare...poate santaj?
Santajul ar fi incident , daca ar exista o amenintare reala cu un rau , sau violenta, in scopul de a face ceva .
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Admitere masterat pe locuri de la buget valentina370 valentina370 Buna tuturor, am fost admisa in 2010 pe unul dintre locurile de la buget de la Universitatea Politenica Bucuresti, insa dupa admitere nu m-am dus sa ma ... (vezi toată discuția)
Legislatie invatamant universitar mihaelagutu mihaelagutu Buna ziua, am si eu o intrebare in ceea ce priveste invatamantul universitar. Am terminat deja o facultate dar la particular iar in prezent ma pregatesc ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu returneaza banii Arheolog Arheolog Anul acesta, prietena mea a fost admisa in cadrul unei facultati din Universitatea Ovidius Constanta, la forma de invatamant cu taxa. La inmatriculare, a ... (vezi toată discuția)