avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Lucrez la o multinationala cu data de angajare din 16.05 2016.Desi au trecut cele 90 zile pentru care am semnat contractul initial,nu mi s-a reinnoit contractul,eu lucrand in continuare.In pachetul oferit de firma avem si asigurare de sanatate la o firma privata de asigurari de la care mi s-a emis un anumit card,dar eu nu sunt inca in posesia lui,desi l-am cerut de cateva ori.Programul este foarte lung in comparatie cu ceea ce s-a semnat in CIM,lucrand zilnic 10-11 ore fara a ni se plati toate orele suplimentare(lunar ni se platesc 2-6 ore).Sefa de departament ne da sarcini in functie de simpatiile sau antipatiile pe care le are fata de angajatii din subordine,lucru pe care nu prea poti sa il comentezi pentru ca imediat ti se raspunde ca atitudinea ta nu este corespunzatoare.Ieri au fost anuntati toti colegii ca se ofera niste bonuri valorice celor care au copii in vederea achizitionarii de rechizite,dar eu am aflat de la colegi,ei nestiind ca sefa nu m-a anuntat si pe mine.Sunt multe chestii care se intampla la noi in firma,dar nu as vrea sa ma desfasor cu toate aici.Sfatuiti-ma unde ar trebui sa ma indrept pentru a cauta si a afla daca tot ce se intampla la noi in firma este corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 26 August 2016
1. Aveti incheiat c.i.m. pe durata determinata sua nedeterminata ?

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Inspectia Muncii - Pentru petiții puteți depune petiția prin următoarele căi de comunicare : fax, email, poșta sau la ghișeul instituției.
[ link extern ]
din ce retin am semnat c.i.m. pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile mie nu mi s-a dat o copie dupa contract desi am inteles recent ca nu e o.k. acest lucru
dobaiadriana a scris:

Lucrez la o multinationala cu data de angajare din 16.05 2016.Desi au trecut cele 90 zile pentru care am semnat contractul initial,nu mi s-a reinnoit contractul,eu lucrand in continuare

Acum spuneti : 'din ce retin am semnat c.i.m. pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile"..nu mi s-a dat o copie dupa contact

Cf art 16(3)Codul Muncii :
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Intr-adevar,angajatorul avea aceasta obligatie.Solicitati acest exemplar din contract si cititi cu atentie clauzele cuprinse in acesta! De asemenea,clarificati exact ce tip de contract ati semnat !
Daca constatati ca exista incalcari ,referitoare la oricare dintre clauze,fie ca e vorba despre conditii de munca,salarizare.timp de munca sesizati organele indreptatite dupa cum ati fost deja sfatuita de care colegul meu
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
ContSters400311, utilizator
Daca aveti incheiat c.i.m. pe nedeterminata, nu vad de ce sa vi-l reinnoiasca.
Perioada de proba poate fi de 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti denunta firma angajatoare dcuanita dcuanita Buna Sunt angajata unei firme din Bucuresti, firma de recrutare merchandiseri, promoteri etc din data de 1.11.2014 cu contract de munca cu norma intreaga 8 ... (vezi toată discuția)
Angajare din somaj Dan1963 Dan1963 Buna ziua. Fiind somer mi-am gasit un loc de munca, dupa prima zi de munca am constatat ca, conditiile de munca si de salarizare nu sunt cum mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Dat afara in timpul perioadei de proba stefanluigi stefanluigi BUNA ZIUA > m-am angajat la [Editat] pe 3 luni incepand cu 01 noiembrie 2011, cu perioada de proba 15 zile calendaristice-conform noilor contracte, 8 ore pe ... (vezi toată discuția)