avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cotizare asigurari in doua state UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cotizare asigurari in doua state UE

Buna dimineata.As dori sa ma lamuresc cum trebuie sa cotizez la asigurarile de sanatate deoarece acum sotul meu lucreaza in AUSTRIA cu carte de munca de aproape un an,actele pentru a primi alocatia copiilor fiind deja depuse acolo,dar eu inca primesc alocatia pentru cei doi copii in Romania,iar sotul meu este coasigurat la mine.Ar trebui sa renunte sotul meu la calitatea de coasigurat sau e ok dc ramane in continuare asa?Poate sa aiba in continuare medic de familie in Romania?Astept un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 10:31, 27 August 2016
Din moment ce afirmati ca sotul lucreaza si obtine venit pe un contract de munca legal in spatiul UE,nu mai poate sa aiba si statut de coasigurat la sanatate pe asigurarea dvs. Aveti obligatia sa va anunţati angajatorul despre acest aspect !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)
Daca sotia lucreaza in austria cu contract de munca si card european ... iusan ioan iusan ioan daca sotia lucreaza in Austria cu contract de munca si card european ,in Romania o pot coasigura dupa mine ,ca sot pensionat de boala ? (vezi toată discuția)
Metoda anularii asigurarii de sanatate pt minori plecati din romania bu2012 bu2012 Buna ziua.Familia ficei mele este plecata in Austria,are doi copii mici,sotul ei .lucreaza angajat cu acte in regula la o firma.Pt. a beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)