IN ANUL 2007 AM FOST ANGAJATA IN BAZA UNUI CONTRACT DE MUNCA DE ORE.IN FEBRUARIE 2009, CONTRACTUL S A MODIFICAT PE 2 ORE.DIN OCTOMBRIE 2008 NU AM PRIMIT SALARUL FIX.CE E DE FACUT?
FIID PRIMUL JOB,TREBUIE SA-MI DEA SI CARTE DE MUNCA?MULTUMESC!!
1. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
2. Potrivit Decretului nr.92/1976, carnetul de munca se intocmeste in termen de cel mult 30 de zile de la incadrarea in munca.
3. Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului. In acest caz este angajata raspunderea patrimoniala a angajatorului.
Aveti la indemana doua posibilitati : sesizarea catre ITM si actiunea in instanta.
multumesc pt.raspuns..noi am fost amanati luna de luna ca banii se vor da..si asa a trecut timpul... oricum urmeaza demisia, momentan fiind in concediu..
am avut intentia sa merg la itm,,i am zis sefului ca dau firma in judecata si el m-a luat cu amenintari ca nu mi-am facut targhetul, anumite raportari..desi targhetul nu este inclus in acea parte fixa...amarata de 5 mil net..
problema este ca nu-mi gasesc contractul de munca....ca altfel nu am cu ce sa merg la tribunal...
ce parere aveti de faptul ca ne au fost eliberate fisele fiscale pe anul 2008, iar noi pe luna octombrie nu ne am luat bani,,,ca pe noiembrie si dec.ne au dat....??
Trebuie sa solicitati copii si de pe actul aditional prin care vi s-a modificat programul la 2 ore si eventual alte acte aditionale cae au modificat contractul si au influenta asupra salariului stabilit.
Intrebare
bonprice
pot sa dau firma angajatoare in judecata pentru nerespectarea CIM daca in termen de 30 zile nu primesc nici un raspuns legat de noul loc de desfasurare al ... (vezi toată discuția)