avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani concediu neefectuat demnitar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani concediu neefectuat demnitar

Buna ziua! Viceprimarul cu 3 mandate solicita compensarea in bani a concediului neefectuat in acesti ani ,cu toate ca a avut concediu ,plecand din localitate cate o saptamana,In anul 2016, nu a mai fost ales viceprimar,iesind doar consilier local,vine cu o cerere in care solicita reaincadrarea lui pe postul detinut anterior 2004 ca operator rol.I se face reancadrare pe post si totusi doreste bani pentru concediul neefectuat cum spune el. Conform cod muncii se plateste c.o cand iti inchei contract de munca in aceasi institutie,insa el este angajat in aceasi institutie.A stept raspuns urgent .Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:41, 7 Noiembrie 2017
Concluzionand ,avand in vedere nelamurirea utilizatorului si argumentele prezentate anterior,Primaria ,la incheierea mandatului de viceprimar (similara incetarii cim) va trebui sa procedeze la compensarea in bani a co neefectuat pe durata mandatului acestuia,chiar daca dupa incetarea mandatului acesta a fost reincadrat pe o functie in cadrul aceleasi institutii .
Am acelasi gen de problema. In 2015 s-a aprobat compensarea in bani a CO neefectuat de primar pentru 2014, la incetarea mandatului prin ordin de prefect.
Controlul curtii de conturi spune ca nu sunt aplicabile nici prevederile Codului muncii (neavand contract de munca) si nici cele ale Statuluilui functionarilor publici (neavand raport de serviciu), iar OG 80 / 2003 care se refera la concediile demnitarilor, nu prevede aceasta posibilitate de compensare in bani . Exista o baza legala pentru acordarea acestui drept ?
Multumesc.
cf art 278 (2) prevederile Codului Muncii se aplica si personalului angajat cu alte forme decat sub CIM cu conditia inexistentei unor prevederi speciale in formele de angajare si a inexistentei unor incompatibilitati
Este vorba doar despre raporturile juridice de muncă neîntemeiate pe un contract individual de muncă, în măsura în care reglementările speciale nu sunt complete şi aplicarea lor nu este incompatibilă cu specificul raporturilor de muncă respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna neefectuat pt un functionar (viceprimar) ruxandrelu ruxandrelu buna ziua, un viceprimar aflat acum la al treilea mandat consecutiv, are zile de CO neefectuate din ultimii 3 ani ai mandatului anterior. i se poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie viceprimar roman gheorghe roman gheorghe Sunt cadru didactic şi din data de 25 iunie am intrat în concediu de odihnă 62 de zile. În data de 26 iunie am fost ales viceprimar de comună. Voi mai ... (vezi toată discuția)
Compensarea co neefectuat luk_1956@yahoo.com luk_1956@yahoo.com Nu am efectuat co in anii 2007 , 2008 si 2010 iar in anul 2009 am efectuat 6 zile. Pana la 01.04. 2008 am fost director cand CIM a incetat cf. OUG 82/2007 care ... (vezi toată discuția)