Buna ziua. Am si eu nevoie de niste lamuriri, daca ma puteti ajuta. Este vorba de despagubirile acordate cetatenilor romani pt bunurile detinute in Cadrilater. Nu stim exact care sunt considerati mostenitori in familia noastra. Situatia e mai complicata. Adica: bunica si bunicul meu erau din Cadrilater. Inainte de stramutare, ei au avut doi copii (unul este tatal meu+o sora). Tot inainte de stramutare bunicul a murit. Bunica a fost cea care a fost stramutata in Romania. Aici, la un moment dat, ea s-a recasatorit si a mai avut un baiat. Bunica a murit de ceva timp, toti cei 3 copii ai ei au murit, au mai ramas nepotii. Intrebarea este: copiii celui de-al 3-lea fiu al bunicii mele, fiu avut in Romania, cu un sot din Romania, sunt si ei considerati mostenitori care trebuie sa primeasca despagubiri pt bunurile din Cadrilater? Astept raspunsul dumneavoastra. Multumesc anticipat.
Dar proprietarul initial al acareturilor din Cadrilater era bunicul meu, care nu este si bunicul lor. Doar ulterior mortii bunicului, a devenit bunica mostenitoarea lui (avand atunci doar doi copii), si ea casatorindu-se ulterior in Romania a mai avut un copil. Copiii acestui fiu (cu alt sot) au si ei dreptul la mostenirea care vine de la bunicul nostru (doar al nostru)?
Succesiune
Valerica-Veronica
Sint 3 nepoti pentru succesiunea bunicilor.
Bunicii au 2 copii (1baiat X si o fata Z).
1.-Baiatul X din prima casatorie are un baiat X1.
X S-a recasatorit ... (vezi toată discuția)