avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperarea drepturilor salariale restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperarea drepturilor salariale restante

Buna ziua~

In calitate de salariat al unei societati comerciale care nu mi-a achitat drepturile salariale restante de 4 luni de zile, as dori sa stiu in cazul unei solutionari a acestei probleme prin instanta de judecata, pe langa aceste drepturi as dori sa stiu care este suma pe care o pot cere drept daune pentru toata aceasta perioada.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 23 August 2009
va pueti adresa instantei pt a solicita obligarea societatii la plata salariilor restante.Cu privire la daune nimeni nu va opreste sa solicitati ceva,insa depinde de instanta daca vor fi acordate.
Probabil ca doar dobanda legala pe perioada neincasarii drepturilor... nu sunt f. sigura, poate mai posteaza cineva un raspuns.
Potrivit art.269 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

Salariatul este îndreptăţit să pretindă de la angajatorul care l-a păgubit nu numai creanţa propriu-zisă privitoare la despăgubiri, ci şi dobânzi care, în conformitate cu dispoziţiile art. 1088 din Codul civil. Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti leusan leusan am lucrat la o societate 5 luni.progarm 24/48.Salariul a fost platit cu multa intirziere fata de contract ,in transe si mai mult de atat nu au fost platite: ... (vezi toată discuția)
Daune morale luminita savu luminita savu Buna ziua! In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)
Daune morale ginnyy ginnyy Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)