In calitate de salariat al unei societati comerciale care nu mi-a achitat drepturile salariale restante de 4 luni de zile, as dori sa stiu in cazul unei solutionari a acestei probleme prin instanta de judecata, pe langa aceste drepturi as dori sa stiu care este suma pe care o pot cere drept daune pentru toata aceasta perioada.
va multumesc!
va pueti adresa instantei pt a solicita obligarea societatii la plata salariilor restante.Cu privire la daune nimeni nu va opreste sa solicitati ceva,insa depinde de instanta daca vor fi acordate.
Potrivit art.269 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
Salariatul este îndreptăţit să pretindă de la angajatorul care l-a păgubit nu numai creanţa propriu-zisă privitoare la despăgubiri, ci şi dobânzi care, în conformitate cu dispoziţiile art. 1088 din Codul civil. Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Drepturi banesti
leusan
am lucrat la o societate 5 luni.progarm 24/48.Salariul a fost platit cu multa intirziere fata de contract ,in transe si mai mult de atat nu au fost platite: ... (vezi toată discuția)
Daune morale
luminita savu
Buna ziua!
In cazul in care se constata nelegalitatea si netemeinicia unei decizii de concediere prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, se ... (vezi toată discuția)
Daune morale
ginnyy
Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)