avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fiica majora salariata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fiica majora salariata

Fiica majora , salariata locuieste cu parintii . Nu contribuie cu nimic la cheltuielile din casa , are un comportament agresiv (verbal) fata de parinti , pretentii absurde chiar daca I se atrage atentia ca nu mai sunt bani destui pentru haine de la Zara , parfumuri frantuzesti etc. (evident greseala de educatie dar e prea tirziu).S-au incercat discutii blinde (si mai dure), educative sa-si schimbe comportamentul .
Nu s-a reusit.
Cum poate fi determinata pe cale legala sa paraseasca apartamentul.


Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
freeanifer, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:27, 30 Octombrie 2016
Nu stiu daca este o solutie...depinde cand ii expira cartea de identitate...poate sa isi faca si una provizorie unde nu este obligata sa prezinte acte de casa...
Cat de majora este fiica si cam ce salariu ar putea sa aiba...astfel incat sa ajungeti, ca parinti, sa va puneti problema evacuarii "educative" din casa? Daca este foarte tanara si nu are unde sa se duca, ar trebui sa va ganditi serios la ce aveti de gand sa faceti....un om aruncat in drum, fara solutii, poate fi un om pierdut! Se pare ca nu este atat de iresponsabila din moment ce are un loc de munca cu un salariu din care se intretine. Problema dvs. este relatia pe care "ati reusit" sa o aveti cu ea, nu faptul ca aveti o persoana in plus la intretinere si la masa- pe fiica dvs.! Daca lucrurile stau astfel...daca e mai grav si nu ati detaliat tot- dvs. stiti cel mai bine ce traiti in casa- si considerati ca aveti nevoie sa fiti protejati, este cazul sa apelati la solutiile legale de evacuare.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
a_ddina, utilizator
În primul rând este împotriva firii să îţi evacuezi propriul copil din locuinţă!
Dar dacă circumstanţele presupun nevoia evacuării, doar instanţa poate hotărî. Numai că trebuie dovedite motivele de evacuare (comportare agresivă, neparticiparea la cheltuielile comune etc.).
Dacă fiica nu deţine un drept de coproprietate asupra locuinţei şi dacă tensiunile au ajuns la un nivel de nesuportat, poate vinde locuinţa şi scapă de probleme fără proces în instanţă.
Are 28 de ani si fiind medic resident , are un salariu net de 2500-2700 ron.
Poate fiica nu contribuie la cheltuielile casei, dar nu cred sa aiba pretentii de la parinti sa ii ia haine si parfumuri..
Dacă fiica nu deţine un drept de coproprietate asupra locuinţei şi dacă tensiunile au ajuns la un nivel de nesuportat, poate vinde locuinţa şi scapă de probleme fără proces în instanţă.

Nu cred ca e o solutie ca oamenii sa isi vanda casa ca sa evite un proces, decat daca vor ei sa se mute.

Numai că trebuie dovedite motivele de evacuare (comportare agresivă, neparticiparea la cheltuielile comune etc.).

Nu prea ai de ce dovedi motivele pt care vrei sa evacuezi un tolerat din casa in conditiile in care esti proprietar. E de ajuns sa fii proprietar si sa vrei sa te bucuri de bunul tau nestingherit.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez casa? dada1 dada1 Buna ziua, M-am casatorit in anul 2010, stand impreuna cu sotul meu din anul 2009. Din aceasta casatorie nu a rezultat niciun copil. Am locuit in ... (vezi toată discuția)
Drepturile parintilor fata depropriile copii bubcsi bubcsi Buna ziua, am urmatoarea intrebare: exista vreo lege pe baza careia parintii pot cere \"copiilor lor\" trecuti de varsta de 30 ani sa paraseasca ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului ToaderDaniela ToaderDaniela Sunt proprietara unui apartament dobandit inaiantea casatoriei.In urma divortului cu hotatare definitiva si a partajului si a evacuarii in curs,nu gasesc o ... (vezi toată discuția)