avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare titlu proprietate

O societate detine o sentinta prin care a devenit proprietare unei suprafete dintr-un titlu de prorprietate.Face cerere la OCPI pt inregistrare si i se da incheiere de respingere ,pe motiv ca terenul detinut in sentinta si corespunzator titlului nu corespunde cu planul parcelar.I se explica ca planul parcelar a fost modificat intre timp din parcela 45/2 s-a transformat in parcela 45/2/1. Societatea a pierdut si termenul de formulare a plangerii impotriva incheierii de respingere.
Intrebare: Care ar fi actiunea care ar trebui promovata pt a putea ulterior ca societatea sa-si intabuleze dreptul?
Ar merge o actiune de modificare a titlului ce facem apoi cu sentinta? Rog sfaturi. MUltumesc
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:32, 23 August 2009

Mai eficienta decit o actiune in modificarea titlului de proprorietate ar parea o actiune in constare avind ca obiect sa se constate ca parcela din sentinta si titlu sa-a transformat ca urmare a pkanului parcelar in parcela nr...Succes
1. Parcela 45/2 nu putea sa se transforme in parcela 45/2/1 ci eventual in parcelele 45/2/1, 45/2/2 ... 45/2/n ;
2. Contestatia la executare cred ca ar fi calea de actiune potrivita. In fond, avem o hotarare judecatoreasca ce trebuie executata, dar cei de la OCPI spun ca nu stiu cum sa o faca .... ca s-au modificat parcelele .... ca etc. Nu-i nimic, facem contestatie, facem expertiza si o executam. O alta actiune ... hmmm ... mi se pare absurda. Am autoritate de lucru judecat si trebuie doar sa cer concursul instantei pentru executarea hotararii, nu sa ma judec din nou.
3. Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuratoare dinu_v dinu_v masuratoare parcelei fara ca proprietarul sau detinatorul titlului de proprietate sa fie anuntat si mutarea acestuia in alt loc decat cum este pe titlu este ... (vezi toată discuția)
refuz oficiu cadastru dan_t dan_t Buna ziua, Detin un titlu de propietate (pe numele mamei decedate) pt un teren in comun cu inca 2 rude. Am deschis un proces de iesire din indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Obținere titlu de proprietate cristian niculae cristian niculae Ziua buna, Am urmatoarea situatie: - sentinta civila de punere in posesie teren (pierdut la colectivizare) - proces verbal de punere in posesie emis de ... (vezi toată discuția)