avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Persoanele cu handicap grav si parintii lor ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Persoanele cu handicap grav si parintii lor beneficiaza de facilitati in construirea unei locuinte?

Buna ziua!

Sunt parinte unic de copil cu handicap grav, locuim cu chirie, detin un teren si am inceput demersurile pentru a ne construi o locuinta.

As dori sa stiu daca beneficiem de vreo facilitate in construirea locuintei deoarece costurile sunt imense. Doar pe acte am cheltuit pana acum aproape 10000lei si inca nu avem autorizatia de construire.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: RinbuIulian198 , utilizator 12:09, 13 Iulie 2018
Legea nr 448/2006 Art. 20
(1) In vederea asigurarii accesului persoanelor cu handicap la obtinerea unei locuinte, autoritatile publice au obligatia sa ia masuri pentru introducerea unui criteriu de prioritate pentru inchirierea, la nivelurile inferioare, a locuintelor care apartin domeniului public al statului ori unitatilor administrativ-teritoriale ale acestuia.
(2) Persoanele cu handicap grav beneficiaza de urmatoarele drepturi:
a) acordarea unei camere de locuit, suplimentar fata de normele minimale de locuit prevazute de lege, pe baza contractelor de inchiriere pentru locuintele care apartin domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale ale acestuia;
b) stabilirea chiriei, in conditiile legii, pe baza contractelor de inchiriere pentru suprafetele locative cu destinatie de locuinte, detinute de stat sau de unitatile administrativ-teritoriale ale acestuia, la tariful minim prevazut de lege.
(3) Beneficiaza de prevederile alin. (2) si familia sau reprezentantul legal pe perioada in care are in ingrijire un copil ori un adult cu handicap grav.
(4) Beneficiaza de prevederile alin. (2) lit. b) si adultul cu handicap accentuat
Art. 27
(1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat. .
buna ziua sant parinte (mama)a unui copil cu handicap grav si locuiesc in casa tatalui meu in care nu mai vrea sa stau acolo .Daca ar putea banca sa imi acorde un credit petru o casa .Sant singura care intretin 2 copii .nu am nici un ajutor de la nimienea .Baiatul are o piensie de handicap 1.160
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
RinbuIulian198, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! primim teren de la primărie dacă vrem sa ne construim ... Maria1995 Maria1995 Bună ziua ! Primim teren de la primărie dacă vrem sa ne construim o casa și nu deținem alt teren? Sa explic situația puțin . Când m.am căsătorit ... (vezi toată discuția)
Tutela copilului in favoarea tatalui Stefanitza Stefanitza Buna ziua , am si eu un caz mai special ; eu sunt in concubinaj cu sotia mea de aproape 4 ani de zile si avem un baietel in varsta de 3 ani , noi locuim in ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna seara! Am citit pe internet despre scutirea de taxa pentru autorizatia de construire si certificat de urbanism pentru persoanele cu handicap. Am intrebat ... (vezi toată discuția)