Buna ziua!
Persoanele care primesc ajutor social-fara sa aiba alt venit!-se pot imprumuta la o banca pentru a-si rezolva niste probleme(au destule), dar fara sa le ia ANAF vreun leu,anul urmator, chipurile ca au realizat "venit"?
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.Ma bucur ca este asa cum spuneti.
Dar, la alegerile locale am fost in comisie, am fost platit, iar ANAF cred ca ma va 'taxa" la anul, in 2017.
(Mare oftica are ANAF pe cetatenii care mai castiga si ei un ban in plus!)
Faptul ca doriti sa va imprumutati la banca nu constituie ca ati realizat un venit dintr-o anumita activitate care ar necesita impunerea lui de catre ANAF.
1.Venitul obtinut dintr-un imprumut bancar nu constituie baza de impozitare,(nu se plateste impozit pe acest tip de venit)asa incat ANAF "nu are ce sa va ia"
2.Nu cred ca veti putea obtine un imprumut doar avand ca unica sursa de venit ajutorul social.Veniturile eligibile luate în considerare pentru acordarea unui credit, mai ales în această perioadă,"tulbure" in care fiecare bancă urmăreşte controlul riscului mai mult ca oricand,sunt cele salariale sau de natura salariala si pt credite mai mari cand e nevoie de un venit mai consistent se adaoga si alte venituri non salariale.
Dar ,este opinia mea personala,dvs puteti incerca adresandu-va direct bancilor comerciale care va vor preciza conditiile exacte de creditare,ce difera de la o banca la alta in functie de politica acelei banci.
later edit: Pt venitul obtinut din participarea la acea comisie,plata impozitului s-a facut prin stopaj la sursa,adica platitorul de venit v-a "tras" impozitul din acea suma
Va multumesc.
Banca 'KIWI BANK" spune, in legatura cu imprumuturile,in 2016(chiar azi citesc):"Nu trebuie decat sa te asiguri ca ai actul de identitate valabil si la indemana. Nu ti se va cere fluturas de salariu ori cupon de pensie, fiindca vorbim de un credit fara adeverinta de venit 2016, la care este suficient doar buletinul."
M-as bucura sa fie asa, am sursa de unde sa platesc creditul.
Si mai sunt si alte banci,in 2016, care nu cer adeverinta de venit pentru imprumut.Probabil se refera la sume mai mici de 20 milioane lei vechi, nu stiu exact.Oricum e bine.
Impozitare la sursa
bviorica
buna, am si eu pr.am facut un contract de agent intr-o banca in dec. anul trecut.am lucrat pina acum si mi s-a refuzat sa mi se vireze comisioanele in cont ... (vezi toată discuția)