avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligatii asociat unic cu cazier fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligatii asociat unic cu cazier fiscal

Va rog sa ma lamuriti. Unul din cei doi asociati ai unei firme declarata inactiva de ANAF, are cazier fiscal din aceasta cauza (nedepunere declaratii si o suma restanta la ANAF). Acest asociat mai e si asociat unic la o alta firma care nu are nici o legatura cu prima. Ce obligatii sau ce nu are voie sa faca asociatul unic la firma lui daca are cazier fiscal? (nu are voie sa deduca TVA...) Va rog nu-mi dati sa citesc din Codul fiscal ca nu prea inteleg. Spuneti concret. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:18, 28 August 2016
Avand cazier fiscal datorita unor probleme de la o firma o firma unde este asociat, i se poate retrage codul de TVA si de la firma unde este asociat unic. In aceste conditii, nu are drept de deducere a TVA pentru cumpararile efectuate si trebuie sa plateasca intreaga suma consemnata la rubrica TVA din facturile emise.
Multumesc. Dar daca nu i s-a retras codul de TVA e posibil sa trebuiasca sa plateasca TVA-ul retroactiv? Daca se retrage codul de TVA este instiintat de ANAF in scris? Multumesc
Din momentul retragerii codului de TVA nu mai are dreptul la deducere iar retragerea se comunica printr-o scrisoare recomandata si publicare pe saitul ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare srl celeonora celeonora Buna seara, Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului. Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva MinolaRaisa120 MinolaRaisa120 Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)
Nedepunere bilanturi BICOS BICOS ce presupune nedepunerea bilanturilor? inchiderea firmei din oficiu? dar nedepunerea declaratiilor? (vezi toată discuția)