Va rog sa ma lamuriti. Unul din cei doi asociati ai unei firme declarata inactiva de ANAF, are cazier fiscal din aceasta cauza (nedepunere declaratii si o suma restanta la ANAF). Acest asociat mai e si asociat unic la o alta firma care nu are nici o legatura cu prima. Ce obligatii sau ce nu are voie sa faca asociatul unic la firma lui daca are cazier fiscal? (nu are voie sa deduca TVA...) Va rog nu-mi dati sa citesc din Codul fiscal ca nu prea inteleg. Spuneti concret. Multumesc mult.
Avand cazier fiscal datorita unor probleme de la o firma o firma unde este asociat, i se poate retrage codul de TVA si de la firma unde este asociat unic. In aceste conditii, nu are drept de deducere a TVA pentru cumpararile efectuate si trebuie sa plateasca intreaga suma consemnata la rubrica TVA din facturile emise.
Multumesc. Dar daca nu i s-a retras codul de TVA e posibil sa trebuiasca sa plateasca TVA-ul retroactiv? Daca se retrage codul de TVA este instiintat de ANAF in scris? Multumesc
Din momentul retragerii codului de TVA nu mai are dreptul la deducere iar retragerea se comunica printr-o scrisoare recomandata si publicare pe saitul ANAF.
Lichidare srl
celeonora
Buna seara,
Problema expusa mai jos , va poate afecta profesional si poate dauna intelectului.
Acestea fiind zise, voi incerca sa expun cat mai succint ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva
MinolaRaisa120
Am o micro interprindere srl , neplatitoare tva si apar ca fiind firma inactiva .Ce insemna ? Contabila mea spune ca este o eroare pt ca eu sunt neplatitoare ... (vezi toată discuția)