avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% sau 20% pentru cumparare imobil vechi?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% sau 20% pentru cumparare imobil vechi?

Buna seara! Am achizitionat in 2011 un apartament nou (deci cu tva de 5%). Imi spuneti, va rog, daca eu vreau sa cumpar acum un apartament vechi de la o persoana fizica, ce tva platesc: 5 sau 20%?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:54, 28 August 2016
TVA este platit de vanzator iar daca acesta este persoana fizica si nu mai facut tranzactii care sa depaseasca 220.000 lei in 2016, nu platiti TVA.

Dvs., cumparator, doar negociati pretul iar el, vanzator, plateste statului TVA corespunzator statutului sau: 5% sau 20%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva tranzactie apartament adrianbunescu adrianbunescu Salutare, Am incheiat antecontract pentru un imobil in constructie (finalizare 2018), regim TVA 5%. Imi doresc achizitia unui imobil vechi de aceasta data ... (vezi toată discuția)
Persoanele care au cumparat case fara scop comercial intre 2005 si 2009 nu vor plati tva CristinaU CristinaU Din continutul articolului dvs.cu titlul de mai sus nu inteleg daca eu, persoana fizica care am achizitionat un imobil intr-o cladire noua, cu scopul de ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca a platit tva sau nu? dasorin2000 dasorin2000 Am cumparat un apartament in anul 2008 fiind persoana fizica de la proprietar tot persoana fizica (cel care a construit apartamentul) si a cerut TVA (deoarece ... (vezi toată discuția)