Buna ziua, in urma succesiunii dupa parinti detin pamint si o casa in indiviziune cu fratii mei dintre care unul a decedat dupa moartea tatalui meu , mama fiind inca in viata cind el a decedat. are sotie si 2 copii. Acum noi fratii ramasi am dori sa facem diviziunea bunurilor dar cumnata care nu a facut succesinea dupa sot , nu vrea sa o faca , putem face diviziunea ? casa era deja impartita intre noi fratii , fiecare locuia in partea lui de casa dar acum vrem sa facem mici apartamente purem face aceste investitii respectind parte ei?
Va multumesc
Puteti dar nu veti putea obtine autorizatii de constructie si avize pe numele fiecaruia si nu veti putea face un proces verbal de receptie care sa se constituie in titlul dvs deproprietate.
Buna seara,
Puteti sa solicitati iesirea din indiviziune.
Dupa iesire veti putea sa faceti fiecare investitiile dorite.
Puteti sa faceti aceste investitii si inainte dar va sfatuiesc sa inceheiati declaratii pe proprie raspundere la notar in care sa aratati ce si cum investiti astfel incat, la momentul iesirii din indiviziune, sa nu existe discutii fara rost.
Nu veti putea obtine autorizatii de constructie si nici nu veti putea incheia PV de finalizare lucrari pana la iesirea din indiviziune asa ca, daca investitiile presupun autorizatii va trebui sa iesiti intai din indiviziune.