avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, in urma succesiunii dupa parinti detin pamint si o casa in indiviziune cu fratii mei dintre care unul a decedat dupa moartea tatalui meu , mama fiind inca in viata cind el a decedat. are sotie si 2 copii. Acum noi fratii ramasi am dori sa facem diviziunea bunurilor dar cumnata care nu a facut succesinea dupa sot , nu vrea sa o faca , putem face diviziunea ? casa era deja impartita intre noi fratii , fiecare locuia in partea lui de casa dar acum vrem sa facem mici apartamente purem face aceste investitii respectind parte ei?
Va multumesc











Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:54, 28 August 2016
Puteti dar nu veti putea obtine autorizatii de constructie si avize pe numele fiecaruia si nu veti putea face un proces verbal de receptie care sa se constituie in titlul dvs deproprietate.
Buna seara,
Puteti sa solicitati iesirea din indiviziune.
Dupa iesire veti putea sa faceti fiecare investitiile dorite.
Puteti sa faceti aceste investitii si inainte dar va sfatuiesc sa inceheiati declaratii pe proprie raspundere la notar in care sa aratati ce si cum investiti astfel incat, la momentul iesirii din indiviziune, sa nu existe discutii fara rost.
Nu veti putea obtine autorizatii de constructie si nici nu veti putea incheia PV de finalizare lucrari pana la iesirea din indiviziune asa ca, daca investitiile presupun autorizatii va trebui sa iesiti intai din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cf, iesire din indiviziune emiliav emiliav Socrii mei au cumparat o casa in 1970, pe care au pus-o pe numele celor doi fii.In 1992-1994 eu si sotul meu am construit in aceeasi curte o alta casa , din ... (vezi toată discuția)
Despre dobandirea dreptului de proprietate ContSters193635 ContSters193635 Buna seara, Proprietatea socrilor mei, dintre care numai soacra este in viata, compusa din teren si casa, este detinuta in baza unui certificat de mostenitor ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)