avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

poate tatal,baut fiind, lua copilul sa doarma la el?

Buna seara, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care tatal aflat sub influenta alcoolului vrea sa ia copilul la el(mentionez ca avem custodie comuna iar copilul doreste sa mearga cu el, copilul fiind in varsta de 7 ani)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:05, 29 August 2016
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am vorbit cu el deoarece nu este prima data cand se intampla acest lucru dar din pacate nu ai cu cine vorbi :-( ... pacat ca dintr-o fapta buna pe care am vrut sa o fac, si anume, divortul de comun acord, custodia comuna si vizitele la orice ora si in orice zi, copilul petrece prea putin timp cu un tata treaz...noroc ca nu este agresiv, deocamdata, dar nu mi se pare un mediu prea bun pentru copil...iar eu degeaba incerc sa "il amenint" ca nu mai las copilul cu el in astfel de situatii pentru ca si el imi spune ca NIMENI nu ii interzice sa isi vada copilul...(amenintare menita de fapt sa se lase de baut...sau macar cand petrece timp cu copilul sa nu mai consume alcool NICIDECUM sa il despart de copil)...asta este...voiam sa stiu si alte opinii...va multumesc inca o data pentru raspunsuri
Ce timp petrece copilul cu tatal, la ce ii foloseste sa isi vada tatal balaganindu-se dintr-o parte in alta si bolborosind ?
Bineinteles ca puteti sa va opuneti vizitei daca vine baut si daca face scandal ca nu il primiti, chemati politia.
Puteti sa cereti in instanta restrictionarea sau conditionarea vizitei.
Eu nu as lasa copilul la tata daca aceste este vizibil in stare de ebrietate.
Pentru mine e vorba despre un principiu: incerc sa imi invat copiii ca alcoolul se consuma in cantitati moderate in asa fel incat sa nu-ti afecteze capacitatile. Daca ai exagerat, te duci si te culci.
Pe de alta parte, ati lasa copilul sub supravegherea altcuiva daca ar fi in aceeasi stare de ebrietate? Eu nu.
El poate face scandal, poate chema politia, puteti si dvs chema politia daca face scandal.
Poate se opresc lucrurile aici.
În rest nu există nici un art. de lege care să facă referire expresă la consumul moderat de alcool, al părintelui nerezident care preia spre găzduire minorul.

Cum măsurăm consumul moderat de alcool?
Oare un om în stare de ebrietate este periculos doar dacă conduce un autovehicol pe drumurile publice? Evident, nu.
Un copil trebuie supravegheat, ferit de riscuri iminente, ori un om cu discernământul diminuat din cauza alcoolului nu-şi poate îndeplini aceste obligaţii faţă de minor.
Soluţia este PREVENIREA, deci doamna nu trebuie să lase copilul să plece cu tatăl beat.
Recomandare: Ţinând cont de viciul domnului, dovedit cel puţin cu martori şi cu înregistrări filmate, mama trebuie să ceară în instanţă un program de relaţii cu minorul cu supraveghere din partea DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E ultraj? zerotika zerotika Am fost la o zi de nastere in weekend, m-am imbatat si ne-am cam certat. Au aparut din senin niste politisti. Mi-au dat un avertisment si apoi o alta amenda de ... (vezi toată discuția)
Soțul meu este agresiv când bea, prin urmare am plecat de acasă iar acum mă amenință cu moartea. ce ar trebui eu să fac, unde să apelez? RaluRoxana RaluRoxana Soțul meu la băut peste limita devine violent. Am fost la un pas de divorț, și am stabilit amândoi că dacă se mai întâmplă se termina totul. Au fost ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna mihaelamaria29 mihaelamaria29 Buna ziua! Suntem divortati de 4 ani si avem un baietel de 5 ani jumate care locuieste cu mine adica la mama( are domiciliu la mine) in urma divortului legea ... (vezi toată discuția)