avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... introducerea de droguri de risc in tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

introducerea de droguri de risc in tara

daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire penala.,fara o proba materiala .va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:34, 24 August 2009
Trebuie sa va contrazic,din pacate. Mandatul de interceptare a convorbirilor telefonice (numere care au fost preluate de pe un site de anunturi auto) s-a dat pe data de 03.03 2009. iar fiul meu a plecat in Franta pe data de 20.02.2009, deci nu exista nici o interceptare a convorbirilor efectuate de catre fiul meu. Inregistrari video nici pe atit. Expertiza informatica asupra calculatorului nostru nu s-a efectuat nici pina in ziua de azi cu toate ca este retinut din data de 03.04.2009.
Va mai mentionez ca in aceasi cauza mai exista 5 coinculpati, grupati 2 cite 2, in rechizitoriu,toti au fost arestati preventiv pentru o perioada de maxim 45 de zile.
Mentionez de asemenea ca acuzatiile pentru unul dintre coinculpati sunt aceleasi ca si pentru fiul meu(mai putin forma continuata de introducere), acuzatii de altfel recunoscute de acesta.
Acelasi coinculpat,la perchezitia din data de 03.04.2009, a fost prins cu cca 15 grame de hasis, un cintar electronic si un cutit de portionare a drogurilor.
Cu toate acestea el a facut 45 de zile de arest preventiv, iar fiul meu a intrat deja pe a 5-a luna.
Parerea mea este ca s-a facut un "deal" cu procurorul de caz ca sa se retina toate formele mai grave in spinarea fiului meu, iar ceilalti inculpati sa beneficieze de art. 16 din legea 143/2000.
As dori sa ma informati daca sunteti atit de amabil/a daca odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal, legea 143/2000 se abroga. Fiindca am vazut art. 363 din noul cod penal, care se refera la substante toxice, dar nu stiu daca prin aceasta sa inteleg si "droguri".
Nu se emite aiurea mandat de arestare pe trafic de droguri.
Faptul ca s-au respins in mod repetat si recursurile denota faptul ca exista la dosar ceva ce nu stiti.
Platiti un avocat care sa va spuna adevarul.Va poate costa destul de mult studiul dosarului dar macar veti afla.

Daca nu exista probe asa cum sustineti se va ajunge la achitare.Nu se poate aplica o pedeapsa de 15 ani inchisoare cu executare degeaba.Daca va exista dubiu nu va putea fi condamnat.
Legea noua pana sa fie aplicabila va mai trece timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri ContSters251445 ContSters251445 Buna, prietenul meu este arestat predentiv pentru 29 de zile , a avut un recurs care a fost respins , si tinand cont ca are dreptul la 3 recursuri , avocatul ... (vezi toată discuția)
Penal : constituire de grup infractional ... gigivagon999 gigivagon999 In data de 27 s-a inaintat propunerea de arestare preventiva pt 30 de zile in lipsa . In prealabil a existat o perchezitie domiciliara , cu un mandat de ... (vezi toată discuția)