avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ploua in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ploua in apartament

buna ziua,de mai bine de patru ani imi ploua in apartament,m-am adresat asociatiei de proprietari de mai multe ori,m-am adresat biroului indrumari as proprietarii al primariei,raspuns am primit ca conform legii 230 sunt obligati sa ia masuri,dar inca nu sa luat nicio masura,precizez faptul ca in urma cu 2 ani am remediat cat de cat situatia pe banii mei.
daca adunarea generala nu se tine desi am solicitat acest lucru,ce pot face?sau daca ceilalti proprietari nu sunt deacord?pot actiona asociatia in judecata si ce sanse am?in acest interval m-am adresat de 3ori biroului indrumarii as prop. si de multe ori asociatiei de proprietari,raspunsurile sunt favorabile.Presedintele as.cunoaste foarte bine problema dar sustine ca nu vor ceilalti proprietari.
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 10:08, 24 August 2009
de mai bine de patru ani imi ploua in apartament

Exista vreo culpa a unuia dintre proprietarii apartamentelor vecine ?Sau intra in atributiile Asociatiei de Proprietari ?
Atunci raspunderea delictuala revine acesteia , va puteti adresa cu succes , instanta de judecata in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil , in vederea repararii prejudiciului cauzat (prejudiciul efectiv cauzat , si beneficiul nerealizat - lipsa de posibilitate de a folosi , spre exemplu , acel bun imobil , in bune conditii , sau chiar deloc ) , si a platii de daune interese.
Faceti aceste sesizari in 2 exemplare, cu nr de inregistrare. Solicitati raspuns si pastrati atat raspunsul de la asociatie cat si cel de la primarie. Daca aveti deja aceste documente treceti la pasul urmator , daca nu rezolvati-le acum.
Apoi atentionati in scris asociatia ca avand in vedere degradarea terasei si lipsa de actiune a asociatiei veti face dv reparatia cu firma autorizata, urmand sa actionati asociatia in instanta . Cautati o firma care sa faca lucrarea . Cu documentele lucrarii (contract, deviz, factura, chitante, receptie, etc) faceti un dosar impreuna cu sesizarile si raspunsurile la sesizari. Daca puteti cooptati si alti proprietari in toata aceasta actiune .
Actionati asociatia in instanta unde solicitati plata lucrarii, penalizari de intarziere, daune, cheltuieli de judecata, etc.
Sau, daca nu aveti banii sa platiti anticipat reparatia, incercati o actiune pe obligatia de a face (parca asa se numeste), urmand ca un executor judecatoresc sa ii oblige sa o puna in aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Îngrijire parte comuna sanda123 sanda123 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu 2 nivele, cu acoperis de tigla, a carui pod este considerat uscator. Majoritatea locatarilor isi intind hainele acolo, dar ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari ralucucinis ralucucinis Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre ... (vezi toată discuția)
Acoperiș bloc picat pe mașină, furtuna 28 iulie 2021. cine este vinovat?:( Rcoltz Rcoltz Bună! Vin cu o rugăminte. În urma furtunii din data de 28 iulie 2021, un acoperiș al unui bloc de 10 etaje din București central, a picat pe mașina mea, ... (vezi toată discuția)