avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... OBLIGATIVITATEA TAIERII COPACILOR DE CATRE PRIMARII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

OBLIGATIVITATEA TAIERII COPACILOR DE CATRE PRIMARII

SALUTARE!

Care este actul normativ si articolul care reglementeaza obligativitatea primariilor de a taia copacii crescuti excesiv sau care prezinta pericol de cadere?

Stiu ca se spune ca ar fi de datoria asociatiilor de proprietari sa solicite aviz de la primarie pentru taiere. Dar totusi, daca nu solicita, ce se intampla?

Am o speta de raspundere civila care are ca obiect repararea prejudiciului cauzat de caderea unui copac pe o masina.

Mii de multumiri !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:35, 30 August 2016
Legea nr. 24 din 15 ianuarie 2007 (**republicată**)(*actualizată*) privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor*) - Articolul 12
(1) Întreţinerea spaţiilor verzi se asigură de către proprietarii şi administratorii acestora.
(2) Proprietarii şi administratorii de spaţii verzi cu arbori şi arbuşti sunt obligaţi să realizeze măsurile de întreţinere a acestora.
(3) Proprietarii şi administratorii de spaţii verzi sunt obligaţi să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare.


Impreuna cu HCL care reglemeteaza administratorul domeniului public si activitatea acestuia, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de bloc la care se pot planta arbori/arbusti ionescu iulian ionescu iulian Locuiesc la bloc,la parter,cu vedere in spatele blocului. Cand am cumparat apartamentul,erau plantati langa apartament un arbore si doi arbusti,la o distanta ... (vezi toată discuția)
Arbori dintre blocuri adrianpaul169 adrianpaul169 buna-ziua,locuiesc intr-un bloc care are in jurul lui cativa arbori care nu deranjeaza pe nimeni,sunt toaletati anual,sunt la distanta rezonabila de bloc;avem ... (vezi toată discuția)
Herba volant, stultus manet. ContSters184021 ContSters184021 Aceeasi HCL 371/2007, Timisoara, art.22: - necosirea ierbii... din spatiile verzi aferente... se sanctioneaza (lit.h) dar si cosirea fara autorizatie in ... (vezi toată discuția)