avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii

Buna ziua, avem un litigiu cu un fost sofer care solicita drepturi salariale perioada 2008-2011) calculate conform Contractului colectiv de munca la nivel national desi societatea a avut Contract colectiv de munca la nivel de unitate. Va rog sa-mi spuneti daca are dreptate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 30 August 2016
Cand a fost promovata actiunea si CCMN invoca ?
PROCESUL A INCEPUT IN ANUL 2011 . INVOCA CCMN PENTRU CA FIRMA ERA CU SALARIILE SUB CELE PE RAMURA
Daca societatea avea salarii sub cele mentionate in CCMN, atunci poate avea castig de cauza.

Pana la 01.01.2011, fostul CCMN isi producea efecte pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate la nastere - cand se aplica?? RRosca RRosca Buna ziua, urmeaza sa nasc in februarie 2011, motiv pt care m-am interesat la ITM Sibiu cu privire la art. 51 lit. c) din Contractul colectiv de munca unic la ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua, Am si eu o nedumerire.Tocmai am fost concediat pe motiv ca \"firma nu-si mai permite sa ma tina si s-a desfiintat postul meu\".Eu stiam cam am ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de ramura mirela onea mirela onea Buna ziua As dori sa intreb daca exista obligativitatea sa respectam (ca firma) contractul colectiv la nivel de ramura, daca nu suntem afiliati la nici un ... (vezi toată discuția)