avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie monoparentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie monoparentala

buna ziua, mai revin cu o intrebare am o fetita de 5 ani si 11 luni as vrea sa stiu daca legal pot beneficia de alocatie minoparentala. fetita mea nu are tata in certificatul de nastere nu a fost recunoscuta. iar eu sunt casatorita dar fata nu este trecuta pe numele persoaneai respective. si bineinteles eu nu lucrez lucreaza doar sotul pot beneficia??? multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 31 August 2016
Potrivit Legii 277/2010 , familia formata din persoana singura si copiii aflati in intretinerea acesteia beneficiaza de alocatia pentru sustinerea familiei (alocatie monoparentala).

In sensul art.3 din Legea 277/2010, prin persoană singură, în sensul art. 2 alin. (2), se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii:
a) este necăsătorită;
b) este văduvă;
c) este divorţată;
d) are soţul/soţia declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească;
e) are soţul/soţia arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor;
f) nu a împlinit vârsta de 18 ani şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e);
g) a fost numită tutore sau i s-au încredinţat ori i s-au dat în plasament unul sau mai mulţi copii şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-c).

Pentru a sti exact daca beneficiati sau nu intrebati la Primăria comunei, oraşului, municipiului sau, după caz, a sectorului municipiului Bucureşti în a cărei rază teritorială aveti domiciliul sau reşedinţa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi alocatie sprijin familie monoparentala ContSters88583 ContSters88583 Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 10 luni si unul de 4 luni. La primul copil nu am beneficiat de CIC pentru ca nu indeplineam criteriile de acordare. Apoi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un copil din relația anterioară. nu am fost căsătorită, ... AndreeaDymoo AndreeaDymoo Buna ziua! Am un copil din relația anterioară. Nu am fost căsătorită, am hotărâre jud cu, custodie exclusivă. Între timp, m-am recăsătorit. Copilul ... (vezi toată discuția)
Alocatia suplimentara teodosie113 teodosie113 Sunt divortata am copii cu domiciliul la mine dar dat fiind ca eu incerc sa imi castig existenta mea si a copiilor ei stau cu bunicii.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)