avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil care este nascut in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate

Buna ziua,


Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania avand in vedere ca eu am lucrat in Romania din anul 2014 pana in Aprilie 2016...?

In cat timp pot depune actele pentru indemnizatie crestere copil?
Cel mai recent răspuns: DMRAD , utilizator 19:20, 12 Septembrie 2022
@ Anabela Anai
[
Pentru a beneficia de indemnizatie , va trebui sa respectati si prevederile de mai jos :

OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
....
Cum ati rezolvat cu indemnizatia? Ati ramas in Anglia?
Buna seara. Va rog frumos sa mă ajutați cu un răspuns. Sunt in aceeași situația cu doamna de mai sus. Daca am 10 luni lucrate și 2 luni de medical, consecutive..iar nașterea s.a produs în ultimă lună de medical in străinătate( mergând în străinătate doar pentru naștere)...pot beneficia de CCC? Mulțumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare sociala si ccc didadidi86 didadidi86 buna ziua! din aprilie 2009 platesc la casa de pensii gorj 220ron/luna (2009-20010 am platit 100/luna) . As vrea sa stiu daca am dreptul la maternitate, dak ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate pentru studenta la o facultate din ue anouka89 anouka89 Buna seara, Revin si eu cu o intrebare al carui raspuns este foarte important. Sunt studenta in anul 5 la o facultate de stat din Spania (unde am locuit de ... (vezi toată discuția)