avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

As dori sa scriu in contractul individual de munca cateva clauze (obligatii) pe care sa le cunoasca salariatul.Avand in vedere fluctuatia as vrea sa scriu ca salariatul care nu respecta durata contractului individual de munca sa suporte c/val transport, analize medicale, cazare, masa.Unde as putea sa le introduc in cim si in regulament?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:44, 31 August 2016
Ce presupune/jnseamna " nerespectare durata c.i.m."?
adica perioada determinata 01.05-01.10.2016,sa nu plece s-au sa-si ceara incetarea cim.
Multumesc
Asa ceva nu puteti stabili - sa nu plece inainte de expiratea duratei c.i.m. - nici in c.i.m. si nici in reg.intern , datorita prevederilor art.3 alin.3 C.mun. referitor la libertatea muncii.

Insa consider ca angajarea raspunderii patrimoniale se poate face.
De principiu, puteti trece in c.i.m. orice clauza care nu incalca preved.art.3(1-3) din Codul Muncii."Orice contract de munca incheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin.(1)-(3)este nul de drept"[Art.3(4)Codul Muncii],precum si alte dispoztii legale care sunt sanctionate cu nulitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional- nu pot pleca 2 ani de la locul de munca eric2 eric2 Buna seara, As vrea sa stiu daca este legal un contract aditional care presupune faptul ca nu pot pleca de la locul de munca o anumita perioada de timp, mai ... (vezi toată discuția)
Clauze de despăgubire în contractul individual de muncă: sunt legale și în cazul în care cim este pe perioadă determinată? adriana_m1981 adriana_m1981 Am 2 clauze in CIM : 1. daca plec in mai putin de 1an de la semnarea CIM trebuie sa platesc X bani 2. daca ma da afara, angajatorul trebuie sa-mi plateasca X ... (vezi toată discuția)
Contract de munca xelu19 xelu19 Buna ziua, Am in contractul de munca urmatoarea clauza : \\"in cazul in care salariatl/ angajatul reziliaza contractul individual de munca inauntrul ... (vezi toată discuția)