avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani dati cu imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani dati cu imprumut

Am imprumutat bani vecinului din spate, cu contract la notar. Contractul a fost facut pe doua luni dar au trecut patru de atunci iar vecinul meu nu stiu ce a facut cu banii dar nu i-a investit in afacerea despre care imi spusese mie si nu are de unde sa imi dea banii inapoi.
Ce este de facut in cazul de fata? Cum imi pot recupera banii?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:47, 31 August 2016
Mergeti la un executor judecatoresc, sa incercati o executare silita, insa daca nu are bunuri sau venituri, nu veti avea de unde sa recuperati.
Investiti contractul notarial cu formula executorie si apoi va adresati unui executor judecatoresc ptr.executarea silita, aici opiniile executorilor sunt diferite, unii executori trec direct la executarea silita, altii mai prudenti solicita sa obtineti in prealabil o hotarare judecatoreasca definitiva.
Completare:procedura incuviintarii executarii silite este prevazuta de art.666 NCPC,astfel cum a fost modificat prin art.I pct.7 din O.U.G. nr.1/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut nelu67far nelu67far am imprumutat in anul 2007 o suma de bani unui prieten cu contract de imprumut facut de un avocat. pana in ziua de azi am recuperat doar o parte din bani. De ... (vezi toată discuția)
Modificarea articol 666 cod procedura civila declarat neconstitutional DenisRif DenisRif La data de 18.12.2015 Curtea Constitutionala a declarat neconstitutional art. 666 CPC in sensul ca executorii judecatoresti nu pot pune in executare decat cu ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut intre persoane fizice cu contract la notar nea_pandele nea_pandele Buna ziua, Am imprumutat un amic (la data respectiva) cu o suma de bani si nu mi-a restituit. Am facut un act la notar pentru suma imprumutata. Cum ... (vezi toată discuția)