avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari mi-a mutat cutia de scrisori la altă scara

Bună ziua.

Zilele astea mi s-a întâmplat următoarea situație. Locuiesc într-un bloc compus din 3 scări (590 de garsoniere), iar zilele acestea administratorul blocului s-a hotărât să schimbe cutiile de scrisori cu altele noi. Problema este că noile cutii de scrisori nu mai sunt numerotate conform adreselor la care locuiesc proprietarii, astfel încât eu de la scara 2 trebuie să verific dacă am primit ceva în cutie la scara 1... și mai sunt mulți proprietari în această situație. Menționez că inițial acestea au fost numerotate și așezate pe fiecare scară după adresa fiecăruia.

Administratorul blocului spune că așa este bine, și că așa a hotărât asociația de proprietari.

1. Ce drepturi am eu asupra cutiei mele de scrisori? Practic, la adresa mea nu mai am cutie de scrisori, pentru că a fost mutată la scara 1 iar eu stau la scara 2.

2. Există vre-o șansă să-mi recuperez cutia, să fie mutată la adresa/scara mea?

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alin1891 , utilizator 09:22, 6 Septembrie 2016
Mai încerc odată... Dacă nu mă înțeleg cu ei voi merge la poliție să depun plângere pentru distrugere/furt, și la primărie să fac o sesizare. Nu consider că e treaba mea să-mi pun cutie poștală, ea exista și a fost luată de la adresă fără acordul meu. Cei care au luat-o ar trebui să o și aducă înapoi, de bunăvoie, la cererea mea. Nu credeam că mă voi confrunta vreodată cu așa ceva...

Voi posta aici rezultatul după ce trec pe la poliție și primărie.

Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Alin1891, utilizator
Am fost la poliție și am explicat situația. M-au tratat de parcă eu eram de vină că nu sunt de acord cu asociația să am cutia la altă scară. Au zis că nu am voie să-mi pun eu cutie "că așa vreau eu", unde vreau eu, dându-mi de înțeles că s-ar putea să am probleme dacă fac așa.
Alin1891 a scris:
Cutiile poștale nu se pot muta individual, sunt grupate/lipite câte 40-50.

Asta inseamna ca toti cei 40-50 de vecini de pe scara dumneavoastra au acum cutiile la alta scara. Ce spun ceilalti vecini ai dumneavoastrea? Lor le convine asa sa aiba cutiile de posta in alta scara decat aceea unde-si au domiciliu, adresa?

Am întrebat doar doi care locuiesc lângă mine, nu le convine, dar înghit situația. Eu nu sunt de acord cu așa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Adresa asociatiei de proprietari. care e ? fanrapid2 fanrapid2 Doresc sa trimit o scrisoare oficiala asociatiei de proprietari si nu stiu exact care e adresa. Fiecare locatar are numar de apartament, dar asociatia (care e ... (vezi toată discuția)
Cutii postale - securizarea corespondentei locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, As dori sa aflu daca asociatia de proprietari are obligatia de a inlocui cutiile postale in cazul in care acestea sunt stricate si nu mai pot fi ... (vezi toată discuția)