avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransament individual gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransament individual gaze

Buna seara

De curand am cumparat o garsoniera care nu este racordata la gaze. Doresc sa o racordez , insa presedintele asociatiei de locatari mi-a comunicat ca , pe coloana deja existenta ( platita de vecini ) s-a atins numarul maxim de garsoniere care se pot racorda ( 75 de garsoniere ) . Mentionez ca este un bloc cu 250 de garsoniere si cu 2 intrari . Solutia gasita a fost sa trag eu o coloana separat si sa astept sa fiu despagubit de catre alti vecini care se vor bransa la coloana platita de mine .
Am cerut cateva opinii si mi s-a spus ca acea coloana care exista deja trebuia montata obligatoriu astfel incat sa suporte bransarea tuturor garsonierelor din bloc . Va rog sa imi spuneti daca asa stau lucrurile , iar in aceasta situatie , ce anume ar trebui sa fac ( din auzite am inteles ca firma care a executat lucrarea ar fi obligata sa ii modifice debitul ) .

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:04, 31 August 2016
Firma care a executat lucrarea a fost platita sa faca acea instalatie si nu alta, nu una de capacitate mai mare.
Daca furnizorul e gaz va da aprobare (ceea ce nu cred), puteti sa cautati o firma specializata care sa faca inca o instalatie de gaz, co distribuitor separat, coloane... Puteti face asta singur sau impreuna cu alti vecini care vor si ei sa se branseze acum la acea coloana.
Daca furnizorul de gaz nu va aproba coloana noua (cee ce cred ca vi se va intampla), va trebui sa cautati o firma specializata in executia de instalatii de gaz si sa modificati instalatia deja existenta. Asta presupune inlocuirea distribuitorului actual cu unul de capacitate mai mare, inlocuirea totala sau partiala a coloanelor de gaz cu altele mai mari in diametru, lucrari de deconectare si apoi de conectarea fiecarui apartament la noua instalatie...
In ambele cazuri este corect sa discutati cu presedintele asociatiei aceste solutii. Presedintele se poate implica si poate realiza mai usor aceaste operatiuni prin intermediul asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare separata la reteaua de gaze Alexandra Burlacu Alexandra Burlacu Buna seara, Avem un vecin ce a tras teava de gaze pe scara blocului pana la etajul 2. Noi suntem la etajul 4 si anul trecut am dorit sa ne racordam si noi la ... (vezi toată discuția)
Acorduri gaze naturale lucitanase lucitanase Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Detin un apartament si pe scara unde locuiesc vreau sa ma racordez la gaze. Am vorbit cu o firma ... (vezi toată discuția)
Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)