avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare separata la reteaua de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare separata la reteaua de gaze

Buna seara,
Avem un vecin ce a tras teava de gaze pe scara blocului pana la etajul 2. Noi suntem la etajul 4 si anul trecut am dorit sa ne racordam si noi la teava dumnealui, bineinteles platind o cota parte la ce a platit domnul. Dumnealui ne-a cerut o suma exorbitanta, asadar am incercat sa ne tragem o a doua coloana de gaze pe aceasta scara, insa presedintele de bloc nu ne aproba pe motiv ca se strica structura blocului. Problema nu este plata pentru domnul cu coloana de gaze deja trasa, ci faptul ca dumnealui nu are factura pentru justificarea acelei sume, iar pe noi ne costa mai putin sa ne tragem de afara pana la etajul 4 o alta coloana decat sa ii platim domnului acea suma ca sa ne racordam de la etajul 2 la coloana deja existenta. Va rog, ati putea sa ne sfatuiti cum am putea sa procedam astfel incat sa fim in concordanta cu legea si cu vecinii? Multumim foarte mult!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:23, 11 Februarie 2019
De unde stie presedintele de bloc ca se strica structura blocului daca mai veniti cu o teava langa cea existenta, e cumva inginer constructor si a facut o expertiza in acest sens?
Adunerea generala, ceilalti vecinii, ce parere au de asta, le pot folosi si dumnealor?
Luati legatura cu o firma ce executa asemenea lucrari si vedeti ce va spun, de ce acte au nevoie pentru executie...
Atat timp cat vecinul a executat bransarea de la reteaua stradala in partea comuna de condominiu,inseamna ca a detinut acordurile de principiu ale vecinilor si ale asociatieid e proprietari
Chiar daca vecinul a suportat contravaloare executie instalatie alimentare cu gaz ,de instalatia respectiva se pot deservi si restul locatarilor
Ar trebui sa furnizati date suplimentare referitoare la caracteristicile instalatiei respectiv diametrul tevilor pozate in partea comuna de condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaze la bloc ivanvintilica ivanvintilica In orasul nostru este o singura firma care se ocupa de distributie gaz. Noi locatarii unei scari de bloc dorim sa tragem pe casa scarii o coloana de gaz de la ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)