avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara,
vin si eu cu o intrebare, poate stie careva...ce as putea face.
Mama mea are ca mostenire, din partea parintilor ei, un teren, Succesiunea terenului a fost facuta prin instanta,intre ea si fratele ei, caci ea nu dorea sa faca succesiunea(are probleme psihice etc). Dealtfel nici cheltuielile nu le-a platit, iar acum risca sa piarda terenul, sa-l ia primaria...am inteles. Eu am vreun drept sa cer in instanta o parte din teren? si daca da, ce trebuie sa fac? si unde...unde am eu domiciliul sau in raza careia se afla terenul? intreb aici pentru ca nu imi pot permite un avocat si nu stiu ce anume trebuie sa fac.
Daca ma poate ajuta careva cu informatii...raman recunoscatoare!
Cel mai recent răspuns: Andreeaf , utilizator 14:58, 5 Septembrie 2016
La ce anume cheltuieli va referiti cand spuneti ca mama nu le-a platit?
Si de la cine ati inteles ca risca sa piarda terenul si in ce context?
Nu puteți sa obțineți un drept peste mama dvs.
Doar dacă plătiți cheltuielile sau o puneți sub interdicție judecătorească puteți face ceva.

[edit: partial off topic]
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
ma refer la sulta, ca am inteles ca trebuie sa-i dea fratelui ei vreo 7000 de lei (cheltuieli de judecata sau ce or fi) plus ce datorii mai are...amenzi si penalizari. tot fratele ei mi-a spus ca daca nu-si plateste impozitele timp de 5 ani ii va lua primaria terenul si tot el mi-a spus ca o pot da in judecata sa cer partea mea.


sa o pun sub interdictie judecatoreasca este foarte complicat pentru ca daca o voi lua sub ingrijirea mea va trebui sa locuiasca cu mine si familia mea....iar cu ea nu se poate locui. este f agitata, agresiva si recalcitranta.
si cum adica daca ii platesc cheltuielile? ce pot rezolva?


[edit: conexare mesaje consecutive]
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Daca nu-si plateste impozitele timp de 5 ani primaria nu ii va lua terenul.

Dvs. nu aveti "parte" in situatia data. Poate ca veti avea "parte" dupa decesul mamei, daca vor exista bunuri in patrimoniul succesoral.
si nu exista nicio cale prin care sa pot folosi terenul? pentru ca eu, efectiv, nu am casa si imi este cam greu sa tot stau cu copilul cu chirie.. am mai inteles si de la o alta persoana cum ca as putea sa obtin undeva la 3a sau a 4a parte din teren

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui bolnav psihic Andreeaf Andreeaf Buna seara, am o intrebare(si evident si o situatie in care ma aflu) mai dificila. Mama mea are o mostenire- 2 terenuri, impreuna cu fratele ei, din partea ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cuziamusia cuziamusia parintii mei aveau 3 propietati, cu valori aproape egale, iar noi suntem 3 frati. verbal, ne-am inteles ca fiecare frate va ramane cu o propietate. cei 2 frati ... (vezi toată discuția)