avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara,
vin si eu cu o intrebare, poate stie careva...ce as putea face.
Mama mea are ca mostenire, din partea parintilor ei, un teren, Succesiunea terenului a fost facuta prin instanta,intre ea si fratele ei, caci ea nu dorea sa faca succesiunea(are probleme psihice etc). Dealtfel nici cheltuielile nu le-a platit, iar acum risca sa piarda terenul, sa-l ia primaria...am inteles. Eu am vreun drept sa cer in instanta o parte din teren? si daca da, ce trebuie sa fac? si unde...unde am eu domiciliul sau in raza careia se afla terenul? intreb aici pentru ca nu imi pot permite un avocat si nu stiu ce anume trebuie sa fac.
Daca ma poate ajuta careva cu informatii...raman recunoscatoare!
Cel mai recent răspuns: Andreeaf , utilizator 14:58, 5 Septembrie 2016
Din ce ati scris in primul mesaj ...
Andreeaf a scris:
[...] Mama mea are ca mostenire, din partea parintilor ei, un teren, [...]

... ar rezulta ca terenul este bun propriu al mamei dvs. Astfel incat, ca sa puteti folosi terenul mama trebuie sa va constituie conventional un drept asupra terenului. Conventional, adica trebuie sa isi dea acordul mama, altfel nu se poate (desigur, daca lucrurile stau asa cum ati povestit dvs).
da, asa stau lucrurile, dupa cum v-am spus,,,deci, solutia ar fi sa incerc sa o iau sub tutela mea si a sorei mele...mai departe...dumnezeu cu mila!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui bolnav psihic Andreeaf Andreeaf Buna seara, am o intrebare(si evident si o situatie in care ma aflu) mai dificila. Mama mea are o mostenire- 2 terenuri, impreuna cu fratele ei, din partea ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire cuziamusia cuziamusia parintii mei aveau 3 propietati, cu valori aproape egale, iar noi suntem 3 frati. verbal, ne-am inteles ca fiecare frate va ramane cu o propietate. cei 2 frati ... (vezi toată discuția)