m-am prezentat pt achitarea taxei de parcare(sector 6) iar dupa ce s-a incasat o parte din suma mi-a comunicat verbal ca,contractual a fost reziliat in data de 17.08.2016 pe motiv de neachitare plata pana la data respectiva.mentionez ca detin contractual din 2009 iar platile au fost facute in luna septembrie(pina in 30.09)ale fiecarui an.Din cotractul pe care-l am scrie ,citez:"Voi achita tariful de parcare pana la 31 martie si 30 septembrie inclusive al fiecarui an(plata se poate efectua in doua rate egale sau anual).Neplata consecutive a 6 luni are drept consecinta pierderea loculi de parcare."va rog sa-mi spuneti de unde reiese data de la care incepe neplata consecutive a celor 6 luni.unde pot face o reclamatie ,daca aceasta este intemeiata sau o sugestie pentru a rezolva problema locului de parcare
Dispozitiile codului fiscal precizeaza concret ca taxele pot fi achitate integral sau in 2 transe prima pana la 31.03,a doua pana la 30.09 a.c
Daca dv pana la 31.03 a.c nu ati achitat prima transa,automat angajatii primariei au apreciat ca dv nu mai intelegeti sa reinnoiti contractul de concesiune loc de parcare si justificat de interesul pecuniar al primariei,logic ca au acordat altui solicitant locul de parcare
Este arhicunoscuta problema lipsei locurilor de parcare
Puteti incerca incheierea de contract nou concesiune loc de parcare-daca primaria mai detine spatii libere
Nu pierdeti timpul cu reclamatie,nu veti rezolva nimic avand in vedere lipsa locurilor de parcare
Primaria apreciaza ca cei interesati sa detina spatiu de parcare ,inteleg sa achite in termenul legal stabilit obligatiile la buget
|Pana anul trecut exista serviciu specializat in cadrul primariei care detinea evidenta cu planse zonale ale tuturor spatiilor cu destinatia de loc parcare vehicule,unde se incheiau contracte de concesiune se eliberau autorizatii de parcare si semne distinctive
In urma reorganizarii serviciilor si atributiilor,unele autoritati locale au desfiintat serviciile specializate spatii de parcare auto,trecand intreaga evidenta inclusiv cele de plata direct la autoritatea fiscala teritoriala,-modificare necomunicata titularilor contractelor de concesiune loc de parcare vehicule
Multi dintre cei care in 2015 au incheiat si reinoit contracte de concesiune loc parcare,in 2016 au constatat ca a fost desfiintat serviciul unde se lua in evidenta ,se achita taxa anuala si se elibera autorizatia de parcare,unii dintre acestia neachitand la autoritatea fiscala taxa parcare Ulterior multi dintre acestia au constatat ca locul care l-au utilizat ani de zile este ocupat si au aflat ca datorita neplatii in termen a taxei,locul a fost realocat altui solicitant
un contract trebuie sa prevada clar termenele limita de plata nu sa lase loc de interpretari ca sa nu ramanem la "aprecierea "unor functionari,nu cred ca era greu sa mai adauge in contract doua cuvinte dupa "neplata consecutive a 6 luni de la data de".In plus in contract nu face trimitere la vreo lege sau hotarare de consiliu ca sa ma pot lamuri mai bine.Timp de 6 ani cand am achitat taxa tot in luna septembrie nu erau oare aceleasi dispozitii ale codului fiscal,sau nu erau functionari ai primariei cu un simt al aprecierii atat de dezvoltat ,eu ce pot intelege.In consecinta suntem la cheremul lor,,reziliaza sau nu,depinde cat sunt de motivati si noi ramanem oare fara nici un mijloc de a schimba ceva in aceasta administratie.