avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost acuzat de furt de la locul de munca,acum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost acuzat de furt de la locul de munca,acum patronul solicita politiei ca vre sa se impace si sa-si retraga plangerea

Anul trecut am fost acuzat de furt de la locul de munca eu sin inca 4 colegi de serviciu. Patronul ne-a dat afara imediat. Patronu a facut plangere la politie unde nea-a acuzat de sustragerea de produse apartinand firmei. Am fost audiat,am dat declaratii eu cat si ceilalti colegi. Dupa 14 luni de cosmar am fost sunat de politistul ce sa ocupat de solutionarea cauzei care mi-a spus ca, denuntatorul patron doreste sa ne impacam si ca isi retrage plangerea.Dl. politist mi-a comunicat ca trebuie sa ajung la sectie pentru a da si eu o declaratie. Care este procedura si ce trebuie sa declar ? De fapt la ijloc a fost un santaj ordinar pentru ca sa nu plateasca salariile si alte drepturi ,concediu, etc. Patronul de fapt a dorit sa scape de noi si sa isi angajeze conationali, nefiind cetatean roman.
Cel mai recent răspuns: soparla62 , utilizator 12:07, 3 Septembrie 2016
1. daca va impacati, trebuie sa dati o declaratie (in care scrieti ca doriti sa va impacati cu persoana vatamata) iar procesul penal inceteaza, insă
2. daca nu va impacati, iar treaba stă cum ați descris-o dvs., atunci patronul s-ar putea el să comită o infracțiune, ori veți putea cere să vă despăgubească pentru faptele sale delictuale , anume pentru concedierea abuziva si pentru depunerea unei plangeri nereale. Insa trebuie demonstrat ce ati scris, anune că a introdus o plangere nereala cu rea- credinta.

bine că văd după ce scriu că este contul șters, mesajul de ce n-o fi....
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2016
Marian Bucur, Avocat
Mergi la politie decalara ca te impaci cu el,dupa care daca ai dovezi ca a fost un santaj ordinar asa cum scrii, faci un denunt impotriva lui. Sunt o groaza de asa numiti patroni care apeleaza la astfel de magarii pentru a da salariatii afara si sa nu le plateasca drepturile salariale.Mai intreaba un avocat penalist in ce consta impacarea partilor. Daca merge cum am scris eu ardel rau ca merita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzati de furt de catre patron restaurant ContSters377560 ContSters377560 Buna ziua, suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt calificat dpc import export gavrusdaniel gavrusdaniel detailearea cazului in care am fost implicat.din anu 01.01.2006 mam angajat ca muncitor la o firma de pantofi.patronul era italian si colabora cu firme din ... (vezi toată discuția)
Acuzat de furt calificat dpc import export gavrusdaniel gavrusdaniel buna ziua in anul 2007 am fost acuzat de patronul firmei la care lucram de furt calificat, dupa trei ani si ceva de cosmar si plimbari la politie i sfarsit sa ... (vezi toată discuția)