avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ref. succesiune mama vitrega
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ref. succesiune mama vitrega

Tatal decedat, am facut succesiunea dupa el si ne-a revenit noua cei 3 copii un sfert din casa. La 10 ani a decedat si mama vitrega , nu are copii, mama ei decedata, nu are frati surori. Cum putem noi face succesiunea sa intrem in legalitate cu casa care este a noastra doar un sfert
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:32, 2 Septembrie 2016
Dupa cine sa faceti succesiunea ? dvs nu o mosteniti pe mama vitrega decat in doua cazuri daca ori v-a adoptat, ori v-a lasat testament. Daca nu va aflati in unul din cazurile astea si femeia nu avea rude, mostenirea o culege statul.
Stapaniti casa asa pe sest cat s-o putea.

ps.. de ce e casa dvs doar pe sfert ? Trebuia sa aveti 3/4 ( fiecare copil cate un sfert) fie din toata casa , fie din jumatate din casa, daca a fost bun comun.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog Eduard1 Eduard1 Am o intrebare .... Tatal meu vitreg a decedat si acum mama vrea sa vanda casa. Mama era casatorita cu tatal vitreg si impreuna au dobandit acest imobil. ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)