avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturare riverse charge
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturare riverse charge

Buna seara forum!
Ma aflu aici, in speranta ca cineva imi va putea da o mana de ajutor vizavi de o facturare externa.
In putine cuvinte.
Sc din ROMANIA executa o lucrare unui magazin din MILANO.aceasta lucrare fiind cedata soc.mele de o alta soc.italiana din Roma.
Sc.din Romania efetueaza lucrarea pe cheltuieli proprii.(transport muncitori,hotel,materiale cumparate din Italia cu TVA.(iva/22%((
Sc italiana dupa ce am emis factura (iunie deci trim2.) imi cere sa anulez aceasta facture si sa proced la emiterea unei alte facturi,cu mentiunea RIVERSE CHARGE
Intrebarea mea.ESTE_Cum procedez in aceasta situtie??>
Eu ca soc.din Romania am platit pe teritoriul Italian totul cu iva22%
cum pot eu facture fara tva? Beneficiarul din Milano platind sc din Roma serviciul cu tva(iva(,iar soc.din Roma refuza sa -mi plateasca mie Sc din Romania cu motivatia ca trebuie sa emit o facture riverse charge!!!
Mentionez ca nu a fost stipulat nici un fel de contract ce ar fi avut ca mentiune cele relatate
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!
Cel mai recent răspuns: dody , utilizator 23:12, 5 Septembrie 2016
Cred ca serviciile efectuate se incadreaza in acest articol din Codul fiscal:



ART. 278 - Locul prestării de servicii

(1) În vederea aplicării regulilor referitoare la locul de prestare a serviciilor:

a) o persoană impozabilă care desfășoară și activități sau operațiuni care nu sunt considerate impozabile în conformitate cu art. 268 alin. (1) - (4) este considerată persoană impozabilă pentru toate serviciile care i-au fost prestate;

b) o persoană juridică neimpozabilă care este înregistrată în scopuri de TVA este considerată persoană impozabilă.

[...]

(4) Prin excepție de la prevederile alin. (2) și (3), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi:

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestările de servicii efectuate în legătură cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experți și agenți imobiliari, de cazare în sectorul hotelier sau în sectoare cu funcție similară, precum tabere de vacanță sau locuri amenajate pentru camping, de acordare de drepturi de utilizare a bunurilor imobile, pentru servicii de pregătire și coordonare a lucrărilor de construcții, precum serviciile prestate de arhitecți și de societățile care asigură supravegherea pe șantier;



Umare a acestui fapt, nu se aplica taxarea inversa.
Buna seara! dupa o discutie avuta chiar astazi cu administratia societatii din Roma.
Problema dumnealor ar fii,ca in teorie fiscul italian nu le/ar recunoaste plata tva(iva(catre societatea mea din Romania chia daca iei ar acessa formularul INTRASTAT.
Intru~n final fiind~mi propusa varianta de a face 2facturi.1 pe materiale cu iva 22%(italia( si una fara iva tip riverce charge(pe romania(pt.prestare de serviciu)fara tva(iva)
asta inseamna 2contabilitati una romana,si una italiana.Timp in care plata lor fiind~mi facuta intru~n unic cont in valuta al societatii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.c. romana, poseda si cod fiscal de italia LUPAS MARIA LUPAS MARIA SC din Romania, obtine partita IVA Italia, emite o factura catre o persoana fizica din Italia cu TVA 10%. Unde se declara vanzarea, unde se achitata TVA-ul si ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Doresc sa ma lamuresc in privinta urmatoarei probleme: Sunt o SC platitoare de TVA in Romania si fac livrari de produse finite de lemn in Italia. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)