avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat nevinovat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat nevinovat

Buna ziua.Am fost condamnat la 4 ani cu executare nevinovat,fara sa cunosc persoanele implicate in dosar,doar pentru ca ma uraste atat de tare cel care zice ca l am batut.Dosarul a fost manipulat de catre colegii dansului de la sectie.Am facut apel si se va judeca pe data de 27.09.2016.Ce mai pot face pentru am-i demonstra nevinovatia?cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ale80 , utilizator 09:47, 9 Octombrie 2016
Daca si dvs. si martorul ati trecut testul poligraf situatia este extrem de curioasa.

E posibil ca acesta sa va fi confundat cu altcineva si sa fie sincer si el.

Am avut mule cazuri dubioase si curioase dar asa cum ambii sa treaca testul poligraf nu am avut.

Oricum inteleg ca aveti martori in aparare si acest lucru ar trebui sa va ajute deoarece declaratiile lor constituie mijloc de proba.

Cate zile de ingrijiri medicale are partea vatamata?
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Testul poligraf nu are valoare de proba. Validitatea lui e ca si cum ai da cu banul ca sa stabilesti daca cineva minte sau spune adevarul.
Martorul a trecut testul intr-adevar in mod dubios, facandu-l la politia care a construit cazul sa ma scoata vinovat. E f posibil sa fi fost masluit. Martorul acela nu a fost prezent la fata locului si nu m-a vazut in viata lui, fiind din cu totul alta localitate. Sunt f curios si eu cum va privi judecatorul aceasta situatie. Oricum, intreg dosarul contine declaratii contradictorii (ale lor si ale mele), iar probele reclamantului sunt in general toate cusute cu ata alba.
A primit 7 zile de ingrijiri medicale, asat dupa ce a fugit din urgente, refuzand spitalizarea. Desteptul de medic legist nici macar nu a specificat daca zilele sunt de la data presupusei agresiuni sau de la data presupusului sau consult (avand in vedere ca au foat la 3 zile diferenta una de alta).
Sa nu mai mentionez ca tot ce scrie pe certificat este "afirmativ" si nu constatat...
tgeorgescu a scris:

Testul poligraf nu are valoare de proba. Validitatea lui e ca si cum ai da cu banul ca sa stabilesti daca cineva minte sau spune adevarul.


In aproape toate cazurile în care inculpatul a picat testul poligraf a fost condamnat.
nu în baza testului poligraf care nu este proba dar poate conta la condamnare chiar și atunci când instanta nu îl menționează în motivarea sa.

În cazurile unde probele sunt destul de confuze organul de urmărire penala se agita teribil sa fie efectuat.
Niciun client am meu nu a făcut vreodată testul poligraf atâta timp cât l-am aparat.

Am avut însă procese în care am fost angajat după ce s-a făcut trimiterea în judecata și testul poligraf a contat.

La trafic de persoane de multe ori victimele sunt verificate la poligraf și distruge apărarea inculpatului dacă rezulta ca ele sunt sincere.

Cioaca a picat și el testul poligraf.

Cine trece testul poligraf iar probele sunt îndoielnice și contradictorii ar trebui în mod normal achitat.
Testul poligraf nu se dispune decât dacă au nelămuriri și probele sunt destul de confuze.

Am vazut si un caz unde inculpații au picat testul poligraf dar au fost achitați deoarece erau neclare probele.Au fost și arestați preventiv inculpații și instanta a dispus testul poligraf.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si eu cred ca in aceasta situatie testul poligraf conteaza. Noi am cerut retestarea in cazul martorului care l-a trecut desi nu a fost vazut la fata locului, nici macar de organele de politie care au facut interventia la incident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse privind proba cu testul poligraf cezarad cezarad Doresc sa va intreb care este temeiul juridic pe care il poate invoca un avocat in cursul judecatii unui apel cu privire la administrarea probei cu TESTUL ... (vezi toată discuția)
Poligraful dispus de instanta Eos Eos Se poate dispune, din oficiu, de catre instanta de judecata testarea cu poligraful? Daca de, care este procedura? Se trimite dosarul la politie (acolo unde ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf la cererea inculpatului puncuskaa puncuskaa curtea de apel accepta solicitarea testului de poligraf la cererea inculpatului? intr un dosar suntem 2 inculpati si unul dintre noi a facut un ... (vezi toată discuția)