avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întretinere pentru copil autist major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întretinere pentru copil autist major

Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la servici i s-a zis ca cum copil nu e in continuare studii nu mai e obligat sa ii trimita fiind major.Cam care este adevarul caci stiam ca la copii cu handicap se acorda pensie alimentara cel putin pana le trece handicapul .Ce lege trebuie aplicata ?
Cum un necaz nu vine niciodata singur anul acest copilul facand 18 ani a fost trecut de la minori comisie handicap minori la comisie handicap adulti iar acestia desigur in bataie de joc i-au dat grad handicap grav dar fara insotitor desi toate actele medicale dovedeau contrariul ,mama acestuia aflandu-se actualmente in instanta pe fond cu dgaspc de judet.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 15:01, 16 Septembrie 2016
Se poate face procura notariala ca acesta sa fie reprezentat de mama sa la proces?
da, poate.
Va multumesc pentru raspuns doamna respectiva sa adresat la avocatul poporului si i s-a zis ca toate obtine curatela pentru fiul ei ,ca in urma acesteia ar obtine si beneficii materiale,dar mai mult nu a reusit sa afle caci din pacate profesionalismul acestor domni de la avocatul poporului cam lasa de dorit .
1)Ce este curatela?
2)Cum se obtine ?
3)Se poate obtine vreun folos material in urma acesteia ?
4)Dintre curatela si procura notariala care este mai avantajoasa ?
1)
Art. 178

Cazuri de instituire

În afară de cazurile prevăzute de lege, instanţa de tutelă poate institui curatela:

a) dacă, din cauza
bătrâneţii, a bolii sau a unei infirmităţi fizice, o persoană, deşi capabilă, nu poate, personal, să îşi administreze bunurile sau să îşi apere interesele în condiţii corespunzătoare şi, din motive temeinice, nu îşi poate numi un reprezentant sau un administrator;

b) dacă, din cauza bolii sau din alte motive, o persoană, deşi capabilă, nu poate, nici personal, nici prin reprezentant, să ia măsurile necesare în cazuri a căror rezolvare nu suferă amânare;

2)
Art. 182

Procedura de instituire

(1) Curatela se poate institui la cererea celui care urmează a fi reprezentat, a soţului său, a rudelor sau a celor prevăzuţi la art. 111.

(2) Curatela nu se poate institui decât cu consimţământul celui reprezentat, în afară de cazurile în care consimţământul nu poate fi dat.

(3) Numirea curatorului se face de instanţa de tutelă, cu acordul celui desemnat, printr-o încheiere care se comunică în scris curatorului şi se afişează la sediul instanţei de tutelă, precum şi la primăria de la domiciliul celui reprezentat.


3) nu
4) nu e vb de niciun avantaj. Prin procura, mama il reprezinta acolo unde e cazul, in cazul nostru ca e vb de un proces, o imputerniceste special, iar curatela e un fel de mandat general.

Art. 183

Conţinutul curatelei

(1) În cazurile în care se instituie curatela, se aplică regulile de la mandat, cu excepţia cazului în care, la cererea persoanei interesate ori din oficiu, instanţa de tutelă va hotărî că se impune învestirea curatorului cu drepturile şi obligaţiile unui administrator însărcinat cu simpla administrare a bunurilor altuia.

(2) Dacă sunt aplicabile regulile de la mandat, instanţa de tutelă poate stabili limitele mandatului şi poate da instrucţiuni curatorului, în locul celui reprezentat, în toate cazurile în care acesta din urmă nu este în măsură să o facă.


Daca nu are discernamant, nu poate fi instituita nici curatele si nici nu o poate imputernici pe mama.
In acest caz trebuie pus sub interdictie si mama pana sa fie numit tutore, poate fi curator special.
Inteleg va multumesc frumos pentru raspuns ,din cate vad in acest caz cel mai bun este procura notariala deoarece aceasta instituirea curatelei ma refer este un proces birocratic mult mai anevoios decat o procura care se poate obtine la un notar.
Va multumesc mult pentru tot !

Alte discuții în legătură

Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Reprezentare parinte. GermanAlex GermanAlex Exista urmatoarea situatie. parinte in varsta de aprox 80 ani. Nu mai iese din casa, nu isi mai aminteste multe lucruri, Mereu e nevoie de procuri pentru ... (vezi toată discuția)