avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire - partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire - partaj

V-as expune urmatorul fapt patrecut la dezbaterea unei succesiuni in fata notarului. Am rugamintea de a ma ajuta sa ies din acest impas.
Sora mea a afirmat in fata notarului si a martorilor ca renunta la imobilul parintilor nostri si ca doreste numai 1/2 din terenul extravilan detinut printr-un titlu de proprietate.
Notarul nu a executat certificatul de mostenitor conform celor de mai sus si a impartit 1/2 toate bunurile detinute de defunctii parinti. Notarul a afirmat ca asa este legal, ca vom merge la cadstru si apoi ne vom intoarce la el pentru un contract de partaj de bunuri ( cu respectarea celor de mai sus).
Intreb deoarece imi este neclar: Nu se putea face de la inceput certificatul de mostenitor care sa respecte ceea ce s-a convenit intre frati??? Sau asa trebuie facut???
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tdkappa13 , utilizator 13:20, 24 August 2009
Notarul a facut ceea ce ii spune legea, deci faceti ce va spune el.
Va multumesc. M-am linistit!
acceptarea sau renuntarea la succesiune in cazul mostenitorilor universali - cazul dumneavoastra - nu se poate face numai cu privire la anumite bunuri. ceea ce se putea face insa era o succesiune urmata imediat de un partaj. dar sa renunti numai la unele bunuri si sa le accepti pe celelalte nu se poate. nu inteleg de ce v-a trimis la cadastru si nu a facut direct operatiunile, dar e foarte posibil sa-mi scape ceva din toata povestea. oricum sub aspect financiar cred ca la fel iesiti si intr-o varianta si in cealalta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descendent renuntator lolo0112 lolo0112 in cazul in care la mostenire vin sotia supravietuitoare si un descendent care renunta la mostenire, ramane unic mostenitor sotia supravietuitoare, sau in ... (vezi toată discuția)
Sucesiune marianbica marianbica Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru. In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)