V-as expune urmatorul fapt patrecut la dezbaterea unei succesiuni in fata notarului. Am rugamintea de a ma ajuta sa ies din acest impas.
Sora mea a afirmat in fata notarului si a martorilor ca renunta la imobilul parintilor nostri si ca doreste numai 1/2 din terenul extravilan detinut printr-un titlu de proprietate.
Notarul nu a executat certificatul de mostenitor conform celor de mai sus si a impartit 1/2 toate bunurile detinute de defunctii parinti. Notarul a afirmat ca asa este legal, ca vom merge la cadstru si apoi ne vom intoarce la el pentru un contract de partaj de bunuri ( cu respectarea celor de mai sus).
Intreb deoarece imi este neclar: Nu se putea face de la inceput certificatul de mostenitor care sa respecte ceea ce s-a convenit intre frati??? Sau asa trebuie facut???
Va multumesc anticipat.
acceptarea sau renuntarea la succesiune in cazul mostenitorilor universali - cazul dumneavoastra - nu se poate face numai cu privire la anumite bunuri. ceea ce se putea face insa era o succesiune urmata imediat de un partaj. dar sa renunti numai la unele bunuri si sa le accepti pe celelalte nu se poate. nu inteleg de ce v-a trimis la cadastru si nu a facut direct operatiunile, dar e foarte posibil sa-mi scape ceva din toata povestea. oricum sub aspect financiar cred ca la fel iesiti si intr-o varianta si in cealalta.
Sucesiune
marianbica
Buna ziua,va rog sa ma ajutati sa inteleg un lucru.
In 1991,13 ianuarie defunctul decedeaza.Raman mostenitori sotia defunctulu + 8 copii.Are loc ... (vezi toată discuția)