avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca temporara : salariul plus diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca temporara : salariul plus diurna

As vrea sa stiu daca ìntr-un contract de munca temporar cu o agentie de munca trebuie sa am un salar per Romìnia + diurna din afara? Ce ìnseamna salar + diurna?Eu primesc doar cìt m-am ìnteles cu patronul din afara si nimic ìn plus da la agenzia de munca.Este corect asa s-au trebuie sa primesc si salariul pe Romìnia?
Va multumesc!As vrea sa ma pun in contact si cu o persoana cu care sa pot vorbi si la telefon daca se poate.
Va multumesc ìnca o data!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 5 Septembrie 2016
Extras din Codul Muncii
Art. 96
(1) Pe toata durata misiunii salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara.
(2) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata.
....

Art. 92
(1) Salariatii temporari au acces la toate serviciile si facilitatile acordate de utilizator, in aceleasi conditii ca si ceilalti salariati ai acestuia.
(2) Utilizatorul este obligat sa asigure salariatului temporar dotarea cu echipamente individuale de protectie si de munca, cu exceptia situatiei in care prin contractul de punere la dispozitie dotarea este în sarcina agentului de munca temporara.
(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.
.....

Asadar, salariul este asigurat de agentul de munca temporara.

In ceea ce priveste diurna, Codul Muncii reglementeaza dreptul la diurna (indemnizatie de deplasare) numai pe durata delegarii si/sau a detasarii (art. 44 alin. (2) si art. 46 alin. (4) din Codul muncii).
Deci sper ca am ìnteles bine...salariul dat de firma de angajare+ diurna (ceea ce primesc de la patronul din Italia) sunt doua lucruri diferite....eu primesc 80 euro la zi ceea ce m-am ìnteles cu patronul italian si din partea firmei de angajare 0
Atunci pot sa-mi cer dreptul de salar?
Cand ati semnat contractul de munca nu vi s-a trecut si salariul ?

Codul Muncii este destul declar, pe toata durata misiunii salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara.

Sa inteleg ca , agentul de munca temporara nu v-a achitat niciun salariu ?.
Pe busta paga am scris un salar de 287,264 nu este nici ìntr-o luna la fel di care sunt opriti pt pensie,medic etc si restul din acesti bani eu nu-i primesc ci doar ceea ce muncesc ìn Italia.Agentia ìmi spune ca este totul cuprins.ìn cont ìmi intra salar+diurna 1600 euro dar dupa cum mi-ati raspuns si dumneavoastra sunt 2 lucruri diferite.Pot sa-mi caut un avocat ca sa-mi recuperez banii pierduti?
Puteti apela la un specialist in domeniul respectiv, care are dreptul de a practica in acel domeniu in jurisdictia unde a aparut problema dumneavoastra.

In Forum cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

- prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/bc|...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate andreeasendrea andreeasendrea Buna ziua, doresc sa infiintez o firma in Romania cu 15 salariati pe care sa-i pun la dispozitia unei firme din Italia pentru transport marfa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Plasare personal Greenyvy Greenyvy Am intalnit recent un caz care m-a bulversat si as dori sa ma ajutati sa inteleg situatia mai bine, eventual sa vad aspectul juridic din spatele ... (vezi toată discuția)
Diurna externa legala fara a fi asimilata salariului? CraciunVasile CraciunVasile O Agentie de Munca temporara care are soferii angajati . Soferi angajati care isi desfaoara activitatea pe comunitate pe o perioada de 30 zile uneori 60 ... (vezi toată discuția)