avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare locuinta copii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare locuinta copii dupa divort

Buna seara.
Acu 2 ani am terminat divortul, in care s-a stabilit ca domiciliul celor doi copii sa fie la mama, adica la mine, iar el sa aiba drept de vizita conform hotararii. Mentionez ca acu 3 ani, dupa ce am deschis procesul de divort el a plecat din tara si vine cand si cand, neanuntat si cu cearta si intimidari.
Intre timp am cunoscut si eu pe cineva, suntem in plan cu casatoria, iar el lucreaza recent la vreo 400 km de noi, unde locuim acum. Este o zona foarte frumoasa, cu mai multe oportunitati si pentru mine ca femeie, cu serviciu, dar si pentru copii.De aceea, ne-am hotarat sa ne mutam acolo, unde lucreaza viitorul sot. Am inceput demersurile pentru transferurile copiilor la scoala si inclusiv gradinita,iar casa acolo este deja inchiriata. Fostul sot nu suna decat la doua luni cand da pensia alimentara ( el o luna da, o luna nu da pensia alimentara, dar nu da pentru doua luni ci doar pentru luna in curs. Adica la doua luni iau pensia doar pentru o luna si atunci o trimite prin CEC pe care o pot scoate de oriunde din tara).
Ca sa nu fie probleme cu copii, cum trebuie sa-l anunt ca ne-am schimbat domiciliul? El in aproape 3 ani si-a vazut copii, adunat cam 20 de zile.
Cu pensia alimentara ce pot face ca sa nu mai jongleze asa? O luna da si una nu?
Va rog sa ma ajutati la intrebarile mele.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:53, 6 Septembrie 2016
Ar cam trebui sa îl anunțați ca sa își poată exercita dreptul la vizita.
Oricum dacă vine asa rar puteți rezolva cumva ca sa își vadă copilul undeva unde sa ii convină și lui.

De principiu, dacă ar fi nemulțumit ar putea deschide proces și nu cred ca v-ar conveni ca ar trebui sa va apărați și sa veniți pe la instanta inclusiv cu copilul pentru a fi ascultat.

E bine sa o rezolvați amiabil, zic eu.
in privinta pensiei , puneti in executare hotararea, mergeti cu ea la un executor, va plati in plus si cheltuielile de judecata.
In privinta mutarii , il anuntati, daca nu e de acord, va vedeti in instanta.
Totuși dacă nu e el de acord și nu deschide proces e bine sa o lase asa, fără proces.

El nu cred ca va deschide proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea pensiei alimentare si schimbarea programului de vizita mia2012 mia2012 Buna seara! Dragi utilizatori si avocatii,va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in situatia de fata: -in urma divortului,fetita mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ginaelena ginaelena sunt divortata, minorul mi s-a incredintat mie spre crestere, pensia alimentara este de 130 ron. el munceste in strainatate si castiga foarte bine dar nu am ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii MirabelaT MirabelaT Buna ziua. Am o mica intrebare. Sunt casatorita din anul 2011, impreuna cu sotul avem o fetita de 2 ani si 8 luni. Din luna ianuarie a acestui an, m-am ... (vezi toată discuția)