avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua. Un concediu fara plata se opereaza in revisal in ziua in care este solicitat de salariat sau cu cateva zile inainte?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delia2007 , utilizator 10:18, 6 Septembrie 2016
Daca s-a acordat CFS si ca urmare a acestui fapt s-a suspendat c.i.m., atunci suspendarea c.i.m. se inregistreaza in REVISAL in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii, potrivit art.4 alin.1 lit.c din HG 500/2011.

HG 500/2011
Art. 4
(1) Completarea, respectiv inregistrarea in registru a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) se face dupa cum urmeaza:
....
c) elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. h) se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii;
.....

Art. 3
(1) Registrul se intocmeste in forma electronica.
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
....
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
....

De asemenea, suspendarea c.i.m. se poate opera si inainte.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt cresterea copilului ramona74 ramona74 concediul pt cresterea copilului se inregistreaza in revisal? (vezi toată discuția)
Suspendare cim monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu un raspuns: in baza unei cereri se solicita concediu fara salariu in perioada 23.10. - 31.10.2013. In ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare somaj tehnic in revisal carpaho carpaho de exemplu daca in perioada 01.12.2012 pina pe data de 31.12.2012 sunt persoane care beneficiaza de somaj tehnic (din cauza ca nu mai sunt comenzi) dar care ... (vezi toată discuția)