avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formare profesionala si act aditionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formare profesionala si act aditionale

In societate se organizeaza cursuri de formare (de limbi straine, altele specifice domeniului de activitate in care ne desfasuram activitatea, de management etc). Compartimentul resurse umane vine cu acte aditionale prin care pe intervale cuprinse intre 2 luni si 2 ani ne angajam sa nu plecam din societate in caz contrar vom achita valoarea cursurilor. Si ni s-a explicat ca desi cursurile se desfasoara in paralel (unele dintre ele cel putin) intervalul pentru care ma angajez sa nu parasesc societatea se aduna. Respectiv 2 luni de la curs excel avansat+ 12 luni curs lb franceza + 2 luni curs kaizen = 16 luni nu pot pleca din societate decat daca achit cursurile, insa cursul de Kaizen si cel de excel s-au desfasurat in acelasi interval de timp ca si cel de franceza. Unde gasesc reglementare care sa spuna ca se aduna intervalele la cursuri desi s-au desfasurat in paralel?
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 22:55, 14 Septembrie 2016
Daca actul aditional a fost semnat, atunci obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.
Asa este, doar ca am vrut sa subliniez ca nu s-a lucrat corect si in acest caz acel act aditional poate sa fie contestat in instanta chiar daca a fost semnat,pt ca el a avut un viciu de fond in opinia mea,angajatul a semnat de luare la cunostinta asupra faptului ca va avea obligatia sa restituie c/v cursurilor daca nu preteaza un timp de xluni in unitate,dar dar nu a avut cunostinta si despre valoarea cursurilor Informarea si semnarea actului aditional au fost doar partiale..
Chiar daca nu a luat la cunsotinta de valoarea cheltuielilor la semnarea actului, acestea pot fi contestate in instanta in momnetul cand i se va pune in vedere sa le achite.
freeelis a scris:

Daca actul aditional a fost semnat, atunci obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional.


Informarea si ulterior actul aditional semnat au fost doar partiale,angajatul neavand cunostinta si asupra valorii cursurilor
Daca pentru cursurile desfasurate in RO inteleg ca actul aditional semnat inainte de curs de salariat trebuie sa cuprinda costul acestuia si intervalul pentru care angajatul va fi obligat sa presteze activitate pentru angajator care este situatia cursurilor desfasurate in afara tarii? Colegii mei au fost plecati in mai multe randuri intre 10-20 zile la training, angajatorul achitand toate costurile. Facturile pentru cursuri vin dupa 15-30 zile dupa finalizare curs. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Formare profesionala-act ad cim Andrei Gica Andrei Gica Codyul muncii: \" Art. 198 (1) Salariatii care au beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesionala, in conditiile art. 197 alin. (1), nu pot avea ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Baza legala pentru a restitui salariul pe parcursul formarii profesionale asaveid asaveid Care este baza legala, conform careia se poate restitui salariul, in cazul in care 15 zile lucratoare salariatul a participat la un curs de formare ... (vezi toată discuția)