avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocare cont garantie materiala gestiune
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocare cont garantie materiala gestiune

Buna ziua.Sunt angajat al unei institutii penitenciare si pe langa functia principala pe care o indeplinesc,am avut si calitatea de gestionar.Ca atare,conform legii,mi-a fost instituita o garantie materiala ,care a fost depusa intr-o banca.In urma predarii gestiunii unui alt angajat,in bune conditiuni,institutia mi-a dat girul pentru lichidarea acestui cont de garantie materiala,deschis la banca.Ulterior,am constatat faptul ca acel cont este blocat,datorita unor popriri;trei la numar;doua de la doi executori si una de la DGIPI ,sector 4-Bucuresti.Mentionez faptul ca exista o conventie de plata intre mine,ca angajat,unul dintre executori si institutia angajatoare,ca tert poprit,drept pentru care,mi se retine lunar 1/3 din venit.Cel de al doilea executor si DGIPI,si-au indreptat actiunile doar pe celelalte conturi pe care le am si nu pe salariu.P
e aceste considerente,rog respectuos a mi se comunica daca respectivul cont de garantie ,a fost blocat legal,deoarece exceptand faptul ca destinatia speciala a acestuia a incetat ,cuantumul banesc mi-a fost retinut din aceasi sursa de venit,si anume,salariul ,personal ne mai avand alte conturi si alte surse de venit.Cu alte cuvinte,sunt poprit de doua ori pe aceasi sursa de venit.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:31, 6 Septembrie 2016
Nu cred aveți dreptate.
Dacă aveți mai multe popriri, cunatumul rețnerilor trebuie să fie 1/2.
Cu certitudine, diferența dintre 1/2 ți 1/3 din salariu este mai mare decât suma reținută lunar în contul de garanție.
Puteți obține deblocarea acestor sume doar în Instanță, doar pentru cuantumul reprezentând eventuală diferență dintre suma reținută lunar ca și garanție și suma reprezentând diferența dintre cât ar trebui să vi se popriească și cât vi se poprește ( 1/2 -1/3 ) în urma unei contestații și doar dacă pentru toată perioada reținerilor ca și garanție era instituită poprirea pe salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand fiscul pune o poprire pe salariu si trebuie platita si pensia alimentara de intrtinere a unui minor gabi.gabryel gabi.gabryel Fiscul a trimis poprire pe salariu, la firma, a blocat toate conturile salariatului. Salariatul are de platit si pensie alimentara de intretinere a copilului ... (vezi toată discuția)
Poprire ilegala??? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Am o problema deosebita cu banca unde eu lunar incasez salarul.pe card. In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile m-i sa instituit o ... (vezi toată discuția)
Incasare salariu in executare silita rodicala rodicala Buna ziua, un salariat (A) este in executare silita de o banca, avand calitatea de garant intr-un contract de credit. Astfel, in fiecare luna angajatorul ... (vezi toată discuția)