avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... CONCEDIU FARA PLATA
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

CONCEDIU FARA PLATA

Buna ziua! Va cer sfatul in legatura cu urmatoarea situatie: din anul 2009 figurez ca titulara in invatamant;in perioada 2014-2015 am avut concediu fara plata, intorcandu-ma la catedra la 1 septembrie 2015. Am citit toate articolele de lege legate de vechimea in invatamant. Desi am confruntat secretara, intrebarea mea este: daca acel an de concediu fara plata se considera vechime in invatamant, nu ar fi trebuit sa fiu incadrata in transa 6-10 ani,la inceputul anul scolar 2015-2016? Mi s-a spus ca in aceasta transa de vechime in invatamant intru abia de anul acesta.
Cel mai recent răspuns: OMT , utilizator 10:41, 7 Septembrie 2016
In perioada respectiva era in vigoare Legea 63/2011, Anexa 5, art.3 lit.A, care prevedea:

4. Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau în concediul pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, precum şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră, respectiv perioadele în care personalul didactic a avut catedră rezervată în învăţământ, nu întrerup vechimea în învăţământ. Aceste perioade nu constituie vechime efectivă în învăţământ pentru acordarea sporului de stabilitate.

Prin urmare, consider ca trebuie sa vi se ia in considerare acea perioada.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transa de vechime invatamant minuiza minuiza Buna ziua. Lucrez in invatamant, m-am angajat in sept 2004 ca suplinitor necalificat. In februarie 2005, adica dupa 6 luni, am luat licenta si am fost platita ... (vezi toată discuția)
Concediul de ingrijire a copilului este vechime în specialitate/serviciu sau nu? M1haela M1haela Bună ziua! Vă rog sa imi spuneti daca OUG 124 din dec. 2011 se aplica în invatamant, iar perioada de CCC este considerata vechime in invatamant. Precizez ... (vezi toată discuția)
Cic este considerat vechime in invatamant? Ali 1 Ali 1 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti cu privire la perioada CIC .Aceasta se considera sau nu vechime in invatamant si se ia in calcul la incadrarea in grupa de ... (vezi toată discuția)