avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Verificari in perioada de garantie.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Verificari in perioada de garantie.

Buna ziua,

Verificarile in perioada de garantie se pot face si la alt service agreat de producatorul autoturismului decat cel asociat dealer-ului de la care am cumparat autoturismul?

Va multumesc.

Adrian Simo
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:52, 6 Septembrie 2016
La orice service autorizat RAR.
Trebuie sa fie service de pe teritoriul Romaniei?
Ideea este ca garantia este acordata de dealer si nu de producator.
Ati primit o carte de service odata cu vanzarea masinii, acolo ar trebui sa regasiti conditiile de acordare a garantie.
Daca nu exista o lista de service-uri agreate sau conditii de pierdere a garantiei in cazul efecturarii reviziilor periodice in alte service-ri decat cele din lista parerea mea este ca s-ar putea face verificarile si in alta tara UE dar intr-un service agreat de producator.
Informatia cea mai pertinenta o puteti afla de la dealer, sa nu aveti surpriza sa pierdeti garantia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa fac reviziile la un service agreat de producator sau pot face aceste revizii la oricare service autorizat eventual rar? europencil europencil AM cumparat un autoturism de la un dealer autorizat. Mi s-a spus ca exista un document legislativ prin care se acorda posibilitatea de a face reviziile la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca am cumparat un autovehicul de nou in romania, ... ionut.nicolin89 ionut.nicolin89 Buna ziua. Daca am cumparat un autovehicul de nou in Romania, am obligatia sa fac reviziile si inlocuirile periodice(nu ma refer la reparatii majore) DOAR in ... (vezi toată discuția)
Service auto victor80 victor80 Care este legea (daca este si cum se numeste )in care un client posesor de automobil (ex Renault)ce este in perioada de garantie ,poate sa efectueze reviziile ... (vezi toată discuția)