avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se face cererea pentru restituirea cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se face cererea pentru restituirea cheltuielilor de judecata?

Buna ziua. Am si eu o rugaminte la voi daca stiti. Acum 1 an tatal meu a primit o instiintare acasa precum faptul ca se incepe procedura de executare silita. In urma cercetarii pe la executor a rezultat in contractul de creditare din posesia executorului ca tata ar fi girat pe cineva care isi luase credit de la institutie financiara care in momentul de fata este inchisa. A facut contestatie la executarea silita si in urma cercetarilor a rezultat ca in dosarul de creditare a fost un fals si toate documentele au fost false, a castigat procesul. Firma respectiva a facut recurs de vreo doua ori dar de fiecare data tatal meu a castigat recursul facut. Ideea este ca la ultimul proces castigat de tatal meu unde a avut loc decizia finala s-a decis ca institutia respectiva sa ii plateasca tatalui meu cheltuieli de judecata in valoare de 3100 de lei. Desi a cheltuit pana in momentul deciziei finale suma de 2500 de euro, sincer nu ar vrea sa piarda suma care i-a fost aprobata. Problema este ca i s-a comunicat faptul ca pentru a recupera suma respectiva ar trebui sa faca o cerere de restituire a cheltuielilor de judecata catre institutie, dar nu stim cum sa o faca. Am cautat pe internet si nu gasesc nici un model. Daca aveti placerea si stiti cum se realizeaza cererea respectiva va implor sa ma ajutati . Va multumesc frumos si imi cer mii de scuze de roman
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:48, 7 Septembrie 2016
Daca institutia respectiva a fost obligata la plata chelt.de judecata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc ptr. punerea in executare silita .Termenul de prescriptie ptr.executarea silita este de 3 ani de cand hotararea a devenit definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante LYVIAM LYVIAM Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind ... (vezi toată discuția)
Decizie instanta de apel m_ella2005 m_ella2005 As dori cateva sfaturi legat de: Intr-un proces de incredintare minor si incuviintare lagaturi parintesti, Instanta de apel da castig de cauza apelantei si ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatii de locatari macrita macrita Buna ziua, Din anul 2009 am refuzat sa mai platesc datoriile la asociatie , deoarece am fost chemata la politie si mi s-a spus ca pentru apartamentul meu ... (vezi toată discuția)