avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

carte funciara

buna seara,

Inampin o problema la Primaria Focsani si anume parintii mei impreuna cu bunica din partea tatalui au cumparat un imobil si teren in cote egale, s-a facut o iesire din indiviziune si au aparut la primarie 2 loturi la rol mama si bunica, in urma decesului bunicii mosteneste tata( fiind singurul mostenitor )raman tot 2 loturi la rol mama si tata,in urma decesului lui tata mostenesc eu 3/4 si mama 1/4 si avem 2 loturi la rol mama si eu, dupa decesul mamei eu sunt unicul mostenitor .Problema este ca eu figurez cu un rol cu 2 loturi,( desi este o casa cu 3 camere, 2holuri, bubatarie, baie si anexe) figurez cu 2 imobile.Vreau sa fac carte funciara si doamna de la Primarie mi-a spus ca trebuie sa fac mai intai pentru fiecare lot carte funciara si dupa aceea sa fac una singura, adica sa-mi faca ocotistul "alipirea", ocotistul spune ca nu se face decat o carte funciara.
Am fost la un avocat care a vorbit la telefon si cu d-na de la primarie si cu ocotistul si le-a dat la fiecare dreptate .
Va rog sa-mi spuneti cum e legal si corect sa procedez , deoarece la primarie mi-au dublat suprafetele si la imobil si la teren si vreau sa termin cu circul asta .
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
camiluncan, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 05:03, 7 Septembrie 2016

camiluncan a scris:

la primarie mi-au dublat suprafetele si la imobil si la teren

Cereti in scris clarificarea situatiei din rolul dvs in sensul de a se retine corect in documentele primăriei suprafata terenului si cea a cladirii, atasați la cerere actul de vanzare-cumparare pt teren+ cladire si schița cadastrala/planul de amplasament si delimitare a imobilului (teren + cladire).
Se face o singura carte funciară.

Faceti o documetatie topocadastrala cu un topograf autorizat de catre OCPI Vrancea pentru aceste doua imobile si sa ceara prin acea documentatie revenire la situatia initiala- adica asa cum a fost la data cumpararii de catre parinti dvs. si bunica.

Inainte de a face documetatia ceasta, adresati-va in scris, prin corespondenta postala cu confirmare de primire , catre directia URBANISM- serviciul juridic,contencios, administrarea domeniului public si privat, sa va clarifice situatia juridica si cadastrala a imobilelor pe care le aveti pe rol. Primaria prin biroul de agricultua si cadastru este obligata sa lamureasca concret aceasta situatie, inclusiv cu masuratori si schite anexe.
Va dores succes.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)
Pot intabula lotul moștenit? Gruia68 Gruia68 Bunica moare în 2008 . Avea 3 copii . Cel mare decedase și avea 2 copii . Copii lui deschid un proces de succesiune în timpul căruia are loc o tranzacție ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren wolfyman wolfyman Buna ziua. Tata a mostenit un teren (cu o casa batraneasca) de la mama lui iar mama lui il mostenise de la mama ei. Actul de mostenire vechi al bunicii spune ... (vezi toată discuția)