avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare drepturi salariale

Am lucrat la o firma 3 ani si in fiecare luna mi se oprea o suma drept garantie pentru masina si telefonul de la firma, acum 30 de zile mi-am dat demisia (post de conducere), si nu mi-am primit toti banii, am fost chemat sa imi ridic o parte din bani -ultimii bani refuzand sa imi dea garantia si toti banii. Faptul ca semnez pentru salariul pe ultimele zile o sa ma impiedice sa cer in instanta restul drepturilor salariale?
Garantia oprita e legala?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:53, 24 August 2009
Garantia se poate opri doar in baza unui contract si acord semnat de D-voastra . Ea se constituie prin oprirea lunar a 10% din salar in limita a 3 salarii brute . Puteti face o cerere catre societate in acest sens de inapoiere a banilor opriti ca si garantie materiala si functie de raspunsul lor va puteti adresa mai departe instantelor competente . Important este sa aveti dovada faptului ca banii retinuti sunt evidentiati ( pe statul de plata) ca si garantie materiala .
Daca semnati pentru ridicarea intregului salariu chiar daca nu vi-l achita, nu veti putea face dovada in instanta ca nu l-ati primit.
Solicitati in scris eliberarea fisei de lichidare si returnarea garantiei constituite, iar daca sunteti refuzat, faceti petitie la ITM si datii in judecata.
imi achita in intregime ultimul salariu dar nu imi achita penultimul salariu
Nu are importanta, salariul se achita cu precadere si integral, doar daca exista asupra acestuia o proprire in baza unui titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie la locul de munca? afiti afiti Buna ziua. Sunt angajat la o firma de distributie din dec 2011. Incepand cu luna februarie mi s-a oprit o garantie de 50 ron. Functia pe care o ocup este de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani garantie cristian_daniel cristian_daniel Buna ziua, m-am inscris pe acest site deoarece nu aveam unde sa ma interesez despre problema pe care o am si a-si dori o parere inainte de a merge la un ... (vezi toată discuția)
Cand se opresc bani din salariu? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In urma unui inventar care a avut loc la magazinul in care am lucrat,s-a constatat lipsa unor produse in valoarea unei anumite sume.Conducerea a hotarat fara a ... (vezi toată discuția)