Am lucrat la o firma 3 ani si in fiecare luna mi se oprea o suma drept garantie pentru masina si telefonul de la firma, acum 30 de zile mi-am dat demisia (post de conducere), si nu mi-am primit toti banii, am fost chemat sa imi ridic o parte din bani -ultimii bani refuzand sa imi dea garantia si toti banii. Faptul ca semnez pentru salariul pe ultimele zile o sa ma impiedice sa cer in instanta restul drepturilor salariale?
Garantia oprita e legala?
Garantia se poate opri doar in baza unui contract si acord semnat de D-voastra . Ea se constituie prin oprirea lunar a 10% din salar in limita a 3 salarii brute . Puteti face o cerere catre societate in acest sens de inapoiere a banilor opriti ca si garantie materiala si functie de raspunsul lor va puteti adresa mai departe instantelor competente . Important este sa aveti dovada faptului ca banii retinuti sunt evidentiati ( pe statul de plata) ca si garantie materiala .
Daca semnati pentru ridicarea intregului salariu chiar daca nu vi-l achita, nu veti putea face dovada in instanta ca nu l-ati primit.
Solicitati in scris eliberarea fisei de lichidare si returnarea garantiei constituite, iar daca sunteti refuzat, faceti petitie la ITM si datii in judecata.